Sähkömittarit

Sähkömittari mittaa käytetyn sähkön ja tiedot saadaan automaattisesti mittarilta Järvi-Suomen Energian järjestelmiin. Sinä voit seurata energiankulutustasi Helmi-palvelussamme.

Kuva linkkiä varten -

Etäluennan avulla saat paljon hyödyllistä tietoa omasta sähkönkäytöstäsi. Etäluettavat mittarit myös kannustavat energiansäästöön, sillä tehtyjen toimenpiteiden vaikutukset näkyvät heti seuraavassa laskussa.

Etäluettavalta mittarilta lähes reaaliaikaisesti saatava tieto sähkönkäytöstäsi tuo toisaalta mukanaan vuodenaikavaihtelut sähkölaskuihin. Sydäntalven kuukausien sähkölasku on väistämättä suurempi ja vastaavasti kesäkuukausina pienempi.

Etäluettavan mittarin ansioista pääset seuraamaan energiankulutustasi lähes reaaliaikaisesti Helmi-palvelussamme. Kulutusseuranta kertoo oman sähkönkulutuksesi tarkasti. Voit vertailla eri kuukausien ja tulevaisuudessa, kun kerättyä tietoa on pidemmältä ajalta, eri vuosien kulutustietoja keskenään.

Sähköä ei katkaista pääkytkimestä edes pidemmän poissaolon ajaksi. Etäluettavassa mittarissa olevan kytkimen avulla voit katkaista sähköntulon mittarista eteenpäin kiinteistöön, mutta pitää mittarin etäluennassa. Katkaise sähköt pääkytkimestä tai poista sulakkeet, kun kiinteistössä tehdään sähkötöitä.

Katkaise sähköt mittarilta oikein!

Kun etäluettava mittari on esimerkiksi mökilläsi ja olet lähdössä pidemmäksi aikaa pois, älä enää katkaise sähköä pääkytkimestä tai ruuvaa pääsulakkeita irti. Etäluettavassa mittarissa on kytkin, joka katkaisee sähköntulon mittarista eteenpäin kiinteistöön, mutta pitää mittarin etäluennassa. Kun mittariin saadaan yhteys, ovat sähköt mökillä kunnossa, vaikka kulutusta ei olisikaan. On paljon mukavampi mennä mökille vaikkapa joulua viettämään, kun sähköt toimivat.

Jos etäluettavaan mittariin ei saada yhteyttä, emme myöskään tiedä todellista kulutusta. Silloin voit saada turhaan sähkölaskun, jossa on myös arvioitua sähkönkäyttöä.

Kun teet sähkötöitä, katkaise sähköt pääkytkimestä tai irrota pääsulakkeet.

Kuva linkkiä varten -

Näin katkaiset sähköt mittarilta (ohjevideot)

Lue lisää etäluennasta

Ota yhteyttä

Asiakaspalvelu
p. 0800 90444
(arkisin klo 8-16)

Asioi verkossa