Toimi näin sähkökatkon aikana

Kokosimme sinulle toimintaohjeet sähkökatkon varalle. Seuraa tiedotteitamme sähköverkon tilanteesta ja pyydä aina ammattilainen vikapaikalle.

Jos sähköt katkeavat

1. Odottele tovi

Järjestelmäautomatiikka seuraa alueellista sähköverkkoamme vuorokauden ympäri. Sähköjen palautustyö käynnistyy ripeästi automaattihälytyksestä.

 2. Ilmoita mahdollisista vioista

Jos tiedät vikapaikan sijainnin (esim. puu linjalla), tee vikapaikkailmoitus lomakkeella tai puhelimitse 0800 90440 (24 h). Mikäli kiinteistösi valot vuoroin kirkastuvat ja himmenevät, voi kyseessä olla ns. nollavika. Nollavika on hengenvaarallinen ja sen seurauksena sähkölaitteet voivat tulla jännitteisiksi, eikä niihin pidä koskea. Nollavikatilanteessa ota pikaisesti yhteyttä vikapalveluumme turvallisuuden varmistamiseksi.

 3. Tarkista laitteet ja sulakkeet

Vikaantunut laite voi aiheuttaa vikavirtasuojakytkimen laukeamisen tai sulakkeen palamisen. Poista vikaantunut laite kiinteistösi verkosta, vaihda palanut sulake ja kytke vikavirtasuojakytkin päälle.

 4. Seuraa sähkönjakelun tilannetta

Jos sähkökatko jatkuu, näet alueellisen sähköverkon vika- ja työkeskeytykset sekä niiden korjausaika-arviot häiriökartalla. Häiriötiedotepalvelumme kautta saat ilmoitukset sähkökatkoista tekstiviestillä tai sähköpostiisi. Valtakunnalliselta kartalta näet sähkökatkot Suomessa.

Ilmoita linjalle kaatuneista tai kaatumassa olevista puista

Ilmoita linjalle kaatuneista tai kaatumassa olevista puista mahdollisimman pian Vikapalveluumme p. 0800 90440 (24 h) tai sähköisellä vikapaikan ilmoituslomakkeella. Kaatuneita puita ei pidä mennä missään tapauksessa poistamaan linjoilta itse, eikä maassa oleviin johtoihin saa koskea, sillä automatiikka saattaa kytkeä johdon jännitteiseksi milloin tahansa. Keskijännitejohtoon saattaa myös jäädä jännite päälle, vaikka puu olisikin linjaa vasten.

Tilaa tiedotteet sähkökatkoista

Tilaa tekstiviesti tai sähköpostitiedote sähkönjakelun keskeytyksistä. Häiriötiedotepalvelumme ilmoittaa vioista johtuvista katkoista sekä suunnitelluista työkeskeytyksistä.

Tilaa häiriötiedotteet