Mittarikiertue – kaikki sähkömittarit vaihtuvat 2024 alkaen

Sähkömittarisi vaihdetaan uuteen älymittariin lähivuosien aikana ja luvassa on uudenlaisia etuja sähkönkäyttäjälle. Mittarinvaihtajat ovat jo kiertueella ja asennukset ovat alkaneet. Näin kaikki tapahtuu.

Mittarikiertue.fi yhteinen sivusto

Sähkömittarit alkavat olla käyttöikänsä päässä, eivätkä enää täytä lain ja sähkönjakelun uusia vaatimuksia. Siksi kaikki sähkömittarit vaihdetaan uusiin älymittareihin. Uudet älymittarit tuovat tullessaan entistä tarkempaa tietoa sähkön käytöstäsi. Tulevaisuudessa ne avaavat mahdollisuuden ostaa sähköä entistä taloudellisemmin ja hyötyä paremmin oman sähkönkäytön ohjaamisesta taloudellisimpiin aikoihin.

Mittariuudistus auttaa myös sähkön toimituksen ja riittävyyden varmistamisessa sekä hiilivapaan sähköntuotannon hyödyntämisessä. Mittareiden vaihtaminen uusiin tapahtuu vuosina 2024–2027. Sähkömittarit kiertueella on Järvi-Suomen Energian, Kymenlaakson Sähköverkon ja PKS Sähkönsiirron yhteinen sähkömittareiden vaihtoprojekti, jonka aikana mittarit vaihdetaan yhteensä 300 000 asiakkaalle. Varsinaisesta vaihtotyöstä vastaa yhteinen kumppanimme Elvera. Mittarinvaihdoille on yhteinen verkkosivu, mittarikiertue.fi,

Järvi-Suomen alueella asennukset ovat jo alkaneet alkuvuodesta 2024. Sinun ei tarvitse huolehtia asennuksesta, eikä se aiheuta sinulle kustannuksia.

Näin vaihto tapahtuu käytännössä

Saat tekstiviestin 2 viikkoa ennen mittarin vaihtoa. Saat ajanvarausviestin numerosta 045 739 60271. Viestistä voit lukea ohjeet mittarin vaihtoajan vahvistamiseksi.   Ole reipas ja vahvista oma aikasi mahdollisimman nopeasti vastaamalla K. Tämän jälkeen saat vielä vahvistusviestin. Jos läsnäoloasi ei tarvita, saat kuitenkin viestin mittarivaihdon ajankohdasta. Viestiin ei tarvitse vastata. Jätämme vaihdon jälkeen ohjeet ja tiedotteen vaihdosta.

Jos ehdotettu aika ei käy, varaa uusi aika tekstiviestissä olevasta linkistä. Onnistuneen vaihdon jälkeen saat vahvistusviestin. Asennustyöt tehdään alueittain ja ajanvaraus nopeuttaa vaihtoa koko alueellasi.

Kun asentaja saapuu, varmista esteetön kulku sähkömittarillesi ja anna hänelle työrauha. Myös uteliaat lemmikit on hyvä pitää poissa asennuksen ajan. Jos mittari on rakennuksen ulkopuolella, ei lukitussa tilassa, ei läsnäoloasi tarvita.

Vaihto on yleensä ohi 20 minuutissa. Sen aikaa sähköt ovat poikki. Kun asennus on tehty, varmista, että kaikki toimii kuten pitääkin.

Sitten sanommekin kiitos ja hei! Vanhan mittarin otamme mukaamme ja viemme sen kierrätykseen.

HUOM. Kaikki asennukset tekee yhteinen kumppanimme Elvera.

Kuinka käytän Aidon-sähkömittaria

Kuinka katkaisen sähköt Aidon-sähkömittarista


Lue lisää mittarikiertueen sivuilta

mittarikiertue.fi