Puunkaatoneuvonta

Saat meiltä maksutonta neuvontaa, kun olet kaatamassa puuta, joka sijaitsee sähköverkon välittömässä läheisyydessä.

Kun suunnittelet tontillasi puiden kaatamista sähkölinjojen läheisyydessä, valvomme, opastamme ja autamme puunkaatajaa kaatoon liittyvissä tukitoiminnoissa. Maksutonta neuvontaa ja palvelua annetaan, kun puu sijaitsee sähköverkon välittömässä läheisyydessä tai aiheuttaa kaatuessaan verkostolle vahinkoa.

Huomaa, ettemme vastaa varsinaisesta kaatosahauksesta tai puiden jälkikäsittelystä, vaan sinun täytyy itse hankkia ammattitaitoinen metsuri kohteeseen. Muista myös, että asemakaava-alueella tontin omistajan tulee hankkia puunkaatoluvat kunnalta. Asemakaava-alueella emme pääsääntöisesti tee sähkölinjojen alaslaskua.

Ota yhteyttä vähintään viikkoa ennen varsinaista toteutuspäivää. Palvelu on käytettävissä normaalin työajan puitteissa.

Puunkaatoneuvonta vastaa arkisin 8-16 välisenä aikana p. 0800 90444  (valinta 3). Mahdolliset kuvat ja muut tarkennukset voit lähettää sähköpostitse liittymamyynti@sssoy.fi

Onko sähkölinjalle kaatunut puu?

Kaikkien sähkölinjoille kaatuneiden puiden ja sähkölankoja hipovien, esimerkiksi lumen painosta notkuvien, puiden poisto kuuluu verkkoyhtiölle, eli meille. Tällaisten puiden poistaminen sähkölinjalta on sähköverkkoyhtiön vastuulla, joten se maksaa myös poistosta aiheutuneet kustannukset. Maanomistajalla tai kenelläkään muullakaan ei siis ole mitään syytä ryhtyä vaaralliseen poistotehtävään omin päin.

Ilmoitathan siis sähkölinjalle kaatuneesta puusta aina vikapalvelun numeroon 0800 90440 tai vikailmoituslomakkeella. Ilmoita myös sijainti mahdollisimman tarkasti, sillä muuten sähkölinjalle kaatunutta puuta voidaan joutua etsimään laajemmalta alueelta. Se hidastaa puun poistamista sekä mahdollisesti jo tapahtuneen sähkökatkoksen kestoa.

Lue lisää vaarallisten puiden poistosta

Sähkölinjalle kaatuneen puun poistaminen kuuluu ammattilaiselle

Jos näet sähkölinjalle kaatumassa olevan tai jo kaatuneen puun, ilmoita siitä Järvi-Suomen Energian vikapalveluun. Kyseessä on vaaratilanne, joten puun poistaminen täytyy aina jättää ammattilaiselle, sanoo metsuri Esko Konttinen. Koulutettuna ja kokeneena sähkölinjapuiden poistajana hän kertoo meille työstään.

Lue artikkeli