Uusi sähköliittymä

Jotta pääset nauttimaan sähköstä suunnitelmiesi mukaan, kannattaa sähköliittymän hankinta suunnitella hyvissä ajoin. Tutustu alla oleviin vaihtoehtoihin ja valitse tarpeisiisi sopiva sähköliittymä.

Uuden sähköliittymän tilaaminen

Sähköliittymän toimittaa aina verkkoyhtiö, jonka alueella sähköistettävä kohde on. Jos kohteesi sijaitsee meidän verkkoalueellamme, ota yhteyttä liittymämyyntiimme. Autamme sinua selvittämällä sähköliittymäsi rakentamisen aikataulut ja kustannukset.

Sähköistämisen suunnittelu kannattaa aloittaa hyvissä ajoin. Näin varmistat, että rakentamisen tärkeä apuväline, sähkö, on käytettävissäsi heti, kun sitä tarvitset.

Tilapäisliittymän tilaaminen

Tarvitsetko tilapäisesti sähköä vaikkapa rakennustyömaalle tai järjestämääsi tapahtumaan? Meiltä saat myös määräaikaisen liittymissopimuksen, joka on tarkoitettu tilapäiseen sähköntarpeeseen.

Kohteesta riippuen liittymän toimitusaika vaihtelee muutamasta viikosta kolmeen kuukauteen. Ole siis liikkeellä hyvissä ajoin!

Huomioithan, että työmaakeskuksen hankinta kuuluu sähköurakoitsijalle. Työmaakeskuksia vuokraavat esimerkiksi sähköurakointiliikkeet ja sähkölaitevuokraamot.

Hinnoitteluvyöhykkeet

Hinnoittelemme sähköliittymämme vyöhykkeittäin sijainnin mukaan. Sovellamme vyöhykehinnoittelua sekä kuluttaja- että yritysasiakkaille. Kullakin vyöhykkeellä liittymän hinta määräytyy pääsulakekoon mukaan. Hinta on aina kiinteä.

Vyöhyke 1: taajamien vahvistetut asemakaava-alueet

  • Liittymismaksut on porrastettu kiinteästi pääsulakekoon mukaan.
  • Uusilla asemakaava-alueilla sähköverkko rakennetaan valmiiksi samanaikaisesti kunnallistekniikan kanssa.

Vyöhyke 2: haja-asutusalue

Liittymän sulakekoko on 3 x 25 A

  • Liittymillä on kiinteä liittymismaksu koko vyöhykkeen alueella.
  • Jos liittymä sijaitsee 0–800 m säteellä olemassa olevalta sähkömuuntamolta, veloitamme pienimmän hinnaston mukaisen vyöhyke 2:n liittymismaksun.
  • Hinnoittelemme yli 800 metriä muuntamolta sijaitsevat liittymät tapauskohtaisesti.

Liittymän sulakekoko on 3 x 35 A tai suurempi 

  • Liittymismaksu on kiinteä 600 m säteellä sähkömuuntamolta.
  • Emme sovella vyöhykehintaa, mikäli liittymä kuuluu normaalia kalliimman liittymismaksun palautusehdon tai aluehinnoittelun piiriin.

Vyöhykkeiden ulkopuolinen hinnoittelu ja aluehinnoittelu

Jos liittymäsi sijaitsee kuvattujen vyöhykkeiden ulkopuolella, määrittelemme liittymismaksun tapauskohtaisesti. Tällöin myös rakennettavan sähköverkon kustannukset vaikuttavat liittymän hintaan.

Aluehinnoittelu

Sovellamme aluehinnoittelua esimerkiksi uudelle, vielä sähköistämättömälle rantakaava-alueelle. Tällaisessa tapauksessa liittymismaksun suuruuteen vaikuttavat alueen rakentamiskustannukset ja sähköverkkoon liittyjien määrä. Liittymismaksuksi tulee aluehinta, joka on kaikille liittymän ostajille tasapuolisesti sama.

Tilaa uusi liittymä

Täytä lomake

Tarjouspyyntölomake

Soita arkisin 8-18

0800 90444

Liittymis- ja ylläpitomaksut

Täältä löydät sähköliittymien vyöhykekohtaiset liittymismaksut ja sähköliittymän ylläpitomaksut.

Katso hinnasto

Sähköliittyjän opas

Kokosimme 10 vinkkiä, joiden avulla sähköverkkoon liittyminen onnistuu sujuvasti.

Tutustu oppaaseen

Liittymisehdot

Tutustu ehtoihin

Avaa liittymisehdot (PDF)