Suomen ehkä energisin podcast

Linjoja pitkin on neljän verkkoyhtiön yhteinen podcast-sarja, joka käynnistyy syksyllä 2021 kuuden jakson voimalla. Suomea kehitetään kovaa vauhtia hiilineutraaliksi yhteiskunnaksi, ja ilmastonmuutos sekä energia-alan ratkaisut ovat päivittäisiä keskustelunaiheita. Elämme energiamurroksen aikaa samalla, kun sähkökulutus kasvaa.

Energia-ala on yhdessä päärooleista rakennettaessa hiilineutraalia Suomea. Mitä tulevaisuuden sähköverkolta odotetaan? Entä miten verkkoyhtiöt voivat taata kestävän energian saannin tasapuolisesti kaikkialla Suomessa? Kestääkö sähköverkko lisääntyvän sähkönkulutuksen?

Linjoja pitkin- podcastissa keskustellaan näistä päivän polttavista energia-aiheista – tervetuloa linjoille!

Jakso 1: Kestääkö sähköverkko?

Podcast-sarja alkaa! Elämme energiamurroksen aikaa samalla, kun sähkökulutus kasvaa. Mitä tulevaisuuden sähköverkolta odotetaan ja kestääkö se lisääntyvän sähkönkulutuksen? Keskustelemassa Jukka Leskelä Energiateollisuus ry:stä ja Lauri Siltanen Savon Voima Verkko Oy:stä. Podcastin juontaa Kimmo Ohtonen. Tervetuloa linjoille!

Jakso 2: Sähköverkko on tulevaisuuden mahdollistaja

Sähköverkkojen toimitusvarmuutta on parannettu suurilla investoinneilla, mikä on samalla nostanut verkkopalvelumaksuja. Kuinka parantunut toimitusvarmuus näkyy asiakkailla? Miten elokuussa 2021 voimaan tullut sähkömarkkinalaki vaikuttaa toimitusvarmuusinvestointeihin lähivuosina? Keskustelemassa Arto Rajala Työ- ja elinkeinoministeriöstä ja Jouni Pylvänäinen Kymenlaakson Sähköverkko Oy:stä. Podcastin juontaa Kimmo Ohtonen.