Helmi-palvelu käytössäsi 24/7

Sähköisessä Helmi-asiointipalvelussa voit seurata sähkönkulutustasi vuosi-, viikko-, päivä- ja tuntikohtaisesti. Voit myös verrata eri ajanjaksoja toisiinsa. Lisäksi voit tarkastella verkkopalvelulaskujasi ja sinulle maksettuja korvauksia sähkökatkoista.

Helmi-palvelussa voit myös ottaa käyttöön maksuttoman häiriötiedotepalvelun. Lähetämme sinulle tekstiviestin ja/tai sähköpostin, jos käyttöpaikassasi on keskijänniteverkosta johtuva sähkökatko. Lisäksi saat tiedon tulevista työkeskeytyksistä etukäteen sähköisesti paperisen ilmoituksen sijasta.

Kun käytät palvelua ensimmäistä kertaa, tulee sinun rekisteröityä käyttäen vahvaa tunnistautumista, eli pankkitunnuksiasi tai mobiilivarmennetta

Helmi uudistui vuoden 2021 alussa ja uudessa palvelussa on kiinnitetty entistä enemmän huomiota tietoturvallisuuteen. Ensi kertaa saapuessasi uudistettuun palveluun sinun tulee valita Rekisteröidy palveluun ja tunnistautua käyttämällä pankkitunnuksiasi. Sinun tulee rekisteröitymisen yhteydessä valita uusi salasana. Jatkossa kirjautuminen tapahtuu antamaasi sähköpostiosoitetta ja salasanaa käyttäen. Asiakkuuteesi liittyvät tiedot ovat meillä valmiiksi tallessa, mutta varmistathan tiedot oikeiksi tullessasi ensi kertaa palveluun. Tarkemmat ohjeet rekisteröitymiseen tästä.

Helmistä löydät kaiken tämän:
  • Sähkön kulutustiedot
  • Laskut
  • Sopimukset
  • Häiriötiedotteiden tilaus
  • Maksetut vakiokorvaukset
  • Myydyn aurinkosähkön määrä
  • Sähköpostiosoitteen vaihtaminen
  • Käyttäjäkohtainen koontinäkymä
  • Kulutusvahtipalvelu
  • Aurinkosähkölaskuri

Lue lisää Helmi-palvelun sisällöstä

Helmi-asiointipalvelu

Siirry Helmi-palveluun

Ohjeet rekisteröitymiseksi Helmiin

Siirry rekisteröitymisen ohjeisiin

Kulutusvahti auttaa energiansäästäjää

Sähkönsäästäjän on hyvä tietää, miten valitut keinot purevat. Helmi-asiointipalvelun kulutusvahdin avulla saat nopeasti tiedon omasta kulutuksesta ja sen kehityksestä. Sen avulla pääset suitsemaan omaa energiankäyttöäsi entistä enemmän. Näin se toimii.

1. Seuraa omaa sähkönkulutustasi.
Kulutusvahti kertoo omat sähkönkäyttötietosi sekä kWh:na että euroina ja vertailun aikaisempaan jaksoon. Hinta-kohdasta näet siirron ja verojen osuuden. Jos haluat nähdä myös energian osuuden, aseta palveluun hintatiedot omasta sähkösopimuksestasi.

2. Aseta kulutusraja, jota et halua ylittää
Määritä itsellesi kuukausikohtainen euromääräinen kulutusraja, niin kulutusvahti lähettää sinulle viestin rajan lähestymisestä (rajasta 75 % täyttynyt) ja toisen viestin, jos raja ylittyy. Osoitteen ja yhteydenottokanavan voit määritellä oikeassa reunassa olevaan yhteystiedot-osioon.  Viestit voit tilata viiteen puhelinnumeroon ja viiteen sähköpostiin.

3. Haluatko viestin, jos kulutus muuttuu olennaisesti aikaisemmasta? Aseta hälytysraja!
Kulutusvahti lähettää sinulle viestin, jos kulutuksesi muuttuu yli määrittelemäsi hälytysrajan verran aikaisemmasta kulutuksestasi. Hälytysraja vertaa kahta edellistä mitattua kulutusjaksoa.  Ajanjakso voi olla kuukausi, viikko tai päivä.  Hälytysrajaksi voit määritellä 20, 40 tai 60 %. Kulutuksen muutos voi johtua lämmityskaudella esimerkiksi rikkoutuneesta ikkunasta.  Viesti lähetetään myös silloin, jos kulutus loppuu kokonaan. Viestintäkanavan voit määritellä yhteystiedoissa.

Vaihtuiko sähköpostiosoitteesi?

Jos käyttäjätunnuksena toimiva sähköpostiosoitteesi vaihtuu, toimi näin: klikkaa Helmi-palvelun oikeassa ylälaidassa olevasta sähköpostiosoitteesta avautuvasta valikosta ”Käyttäjäprofiilin asetukset”. Tämän jälkeen valitse ”Päivitä käyttäjätiedot”.

Sähköpostiosoitteen vaihdon yhteydessä sinulle lähetetään 6-numeroinen vahvistuskoodi uuteen sähköpostiosoitteeseen. Koodi on voimassa 24 tuntia. Koodin syöttämisen jälkeen järjestelmä kirjaa sinut ulos Helmi-palvelusta, ja voit kirjautua uudelleen käyttämällä uutta sähköpostiosoitetta salasanan pysyessä ennallaan.

 

Koontinäkymä auttaa, jos sinulla on useita käyttöpaikkoja

Koontinäkymä löytyy omalta välilehdeltään palvelun vasemmasta navigaatiosta. Koontinäytön avulla voit luoda omia näkymiä käyttöpaikoista. Näet koontinäytön avulla valitsemiesi käyttöpaikkojen kulutustiedot ja -vertailun. Valitset vain haluamasi käyttöpaikat ja lisäät ne näkymään. Koontinäkymältä voit myös poistaa käyttöpaikkoja muokkaustilassa tai vaihtoehtoisesti voit poistaa koko näkymän.

 

Aurinkosähkölaskurilla mitoitat sopivan tuotantolaitteiston

Laskurin avulla voit arvioida aurinkosähkön tuotantomäärän kohteessasi ja verrata sitä sähkönkäyttöösi. Se auttaa sinua mitoittamaan sopivan tuotantolaitteiston tehon sähkönkäyttöösi suhteutettuna. Näet myös, voiko laitteiston kytkeä heti sähköverkkoon vai vaatiko kytkentä muutoksia verkkoon Järvi-Suomen Energian toimesta.

Laskuri kertoo aurinkosähkötuotannon vaikutuksen päästöihisi ja sähkölaskuusi perustuen tuotantolaitteiston tehoon.

Laskurin avulla voit mitoittaa kiinteistöösi sopivan laitteiston ja saat myös muuta hyödyllistä tietoa.

Aurinkosähkölaskurin löydät sähköisestä Helmi-palvelustamme heti kirjautumisen jälkeen. Toistaiseksi siirtyminen laskuriin vaatii tunnistautumisen pankkitunnuksilla. Jatkossa riittää, että kirjaudut Helmi-palveluun.

Helmi palvelee myös lämpöasiakkaita

Helmi-palvelusta löytävät tarvitsemansa Lempeä Lämmön ja Järvi-Suomen Energian sähkönjakeluverkon asiakkaat. Sähkönmyyntiin liittyvien asioiden hoidossa sinua palvelee oma sähkönmyyjäsi.

Onko sinulla kysyttävää Helmi-palvelusta? Ota yhteyttä Järvi-Suomen Energian asiakaspalveluun: arkisin klo 8-18 puh. 0800 90444 tai yhteydenottolomakkeella.

Kaipaatko neuvoa rekisteröitymiseen? Kurkkaa ohje.

Ensi kertaa saapuessasi uudistettuun palveluun sinun tulee rekisteröityä palveluun uutena käyttäjänä. Ohjeesta saat apua rekisteröitymiseen askel kerrallaan.

Siirry ohjeeseen

Mitä pidit verkkosivuistamme? Kerro meille kyselyssä!

Täytä käyttäjäkysely