Helmi-palvelu käytössäsi 24/7

Helmi-palvelu on sähkönsäästäjän ystävä. Ottamalla Helmin käyttöösi pääset seuraamaan kulutustasi jopa tuntikohtaisesti. Palvelun kautta voit asettaa itsellesi kulutusvahdin tai vaikka verrata eri sähkönkulutuksen ajanjaksoja toisiinsa.

1. Miksi minun tulisi rekisteröityä Helmiin?

Helmiin rekisteröityminen kannattaa, sillä Helmi-palveluun on koottu monia sähkönkuluttajalle hyödyllisiä palveluja. Asiointipalvelussa voit esimerkiksi seurata sähkönkulutustasi tai tarkastella verkkopalvelulaskujasi tai sinulle maksettuja korvauksia sähkökatkoista. Voit ottaa käyttöösi maksuttoman häiriötiedotepalvelun, jolloin saat tiedon mahdollisista sähkönjakeluun vaikuttavista häiriöistä alueellasi. Lisäksi saat tiedon tulevista työkeskeytyksistä!

Helmistä löydät kaiken tämän:
  • Sähkön kulutustiedot
  • Laskut ja sopimukset
  • Häiriötiedotteiden tilaus
  • Maksetut vakiokorvaukset
  • Myydyn aurinkosähkön määrä
  • Sähköpostiosoitteen vaihtaminen
  • Käyttäjäkohtainen koontinäkymä
  • Kulutusvahtipalvelu
  • Aurinkosähkölaskuri
  • Sähköauton latauslaskuri

2. Ohjeet rekisteröitymiseen

Kun käytät palvelua ensimmäistä kertaa, tulee sinun rekisteröityä käyttäen vahvaa tunnistautumista, eli pankkitunnuksiasi tai mobiilivarmennetta.

Helmi uudistui vuoden 2021 alussa ja uudessa palvelussa on kiinnitetty entistä enemmän huomiota tietoturvallisuuteen. Ensi kertaa saapuessasi uudistettuun palveluun sinun tulee valita Rekisteröidy palveluun ja tunnistautua käyttämällä pankkitunnuksiasi. Sinun tulee rekisteröitymisen yhteydessä valita uusi salasana. Jatkossa kirjautuminen tapahtuu antamaasi sähköpostiosoitetta ja salasanaa käyttäen. Asiakkuuteesi liittyvät tiedot ovat meillä valmiiksi tallessa, mutta varmistathan tiedot oikeiksi tullessasi ensi kertaa palveluun. Tarkemmat ohjeet rekisteröitymiseen löydät täältä.

3. Seuraa omaa sähkönkulutustasi

Sähkönsäästäjän on hyvä tietää, miten valitut keinot purevat. Helmi-asiointipalvelun kulutusvahdin avulla saat nopeasti tiedon omasta kulutuksesta ja sen kehityksestä. Sen avulla pääset suitsemaan omaa energiankäyttöäsi entistä enemmän. Näin se toimii.

Kulutusvahti kertoo omat sähkönkäyttötietosi sekä kWh:na että euroina ja vertailun aikaisempaan jaksoon. Hinta-kohdasta näet siirron ja verojen osuuden. Jos haluat nähdä myös energian osuuden, aseta palveluun hintatiedot omasta sähkösopimuksestasi. Koontinäkymän avulla voit luoda omia näkymiä käyttöpaikoistasi, jos sinulla on useita käyttöpaikkoja. Koontinäkymä löytyy omalta välilehdeltään palvelun vasemmasta navigaatiosta. Näet koontinäytön avulla valitsemiesi käyttöpaikkojen kulutustiedot ja -vertailun. Valitset vain haluamasi käyttöpaikat ja lisäät ne näkymään. Koontinäkymältä voit myös poistaa käyttöpaikkoja muokkaustilassa tai vaihtoehtoisesti voit poistaa koko näkymän.

4. Kulutus- ja hälytysrajojen asettaminen

Määritä itsellesi kuukausikohtainen euromääräinen kulutusraja, niin kulutusvahti lähettää sinulle viestin rajan lähestymisestä (rajasta 75 % täyttynyt) ja toisen viestin, jos raja ylittyy. Osoitteen ja yhteydenottokanavan voit määritellä oikeassa reunassa olevaan yhteystiedot-osioon.  Viestit voit tilata viiteen puhelinnumeroon ja viiteen sähköpostiin. Voit myös asettaa itsellesi hälytysrajan, jotta saat ilmoituksen jos kulutuksesi muuttuu olennaisesti aikaisemmasta.

5. Sähköpostiosoitteen vaihtaminen

Jos käyttäjätunnuksena toimiva sähköpostiosoitteesi vaihtuu, toimi näin: klikkaa Helmi-palvelun oikeassa ylälaidassa olevasta sähköpostiosoitteesta avautuvasta valikosta ”Käyttäjäprofiilin asetukset”. Tämän jälkeen valitse ”Päivitä käyttäjätiedot”.

Sähköpostiosoitteen vaihdon yhteydessä sinulle lähetetään kuusinumeroinen vahvistuskoodi uuteen sähköpostiosoitteeseen. Koodi on voimassa 24 tuntia. Koodin syöttämisen jälkeen järjestelmä kirjaa sinut ulos Helmi-palvelusta ja voit kirjautua uudelleen käyttämällä uutta sähköpostiosoitetta salasanan pysyessä ennallaan.

6. Laskurista apua pientuottajalle ja sähköautoilijalle

Helmi-palvelusta löytyvän laskurin avulla voit arvioida aurinkosähkön tuotantomäärän kohteessasi tai tehdä latauslaskelman sähköautollesi.

Aurinkosähkölaskuri auttaa sinua mitoittamaan sopivan tuotantolaitteiston tehon sähkönkäyttöösi suhteutettuna. Näet myös, voiko laitteiston kytkeä heti sähköverkkoon vai vaatiko kytkentä muutoksia verkkoon Järvi-Suomen Energian toimesta. Laskuri kertoo aurinkosähkötuotannon vaikutuksen päästöihisi ja sähkölaskuusi perustuen tuotantolaitteiston tehoon. Aurinkosähkölaskurin löydät sähköisestä Helmi-palvelustamme heti kirjautumisen jälkeen. Toistaiseksi siirtyminen laskuriin vaatii tunnistautumisen pankkitunnuksilla. Jatkossa riittää, että kirjaudut Helmi-palveluun.

Sähköauton latauslaskurin avulla voit tehdä latauslaskelman autostasi joko kulutustietojen perusteella tai latauslaitteen koon mukaan.  Ohjeet laskelman tekemiseen vaihe vaiheelta löydät sähköauton latauslaskurin ohjeesta.

7. Apua Helmi-palvelun käyttöön

Helmi-palvelusta löytävät tarvitsemansa Lempeä Lämmön ja Järvi-Suomen Energian sähkönjakeluverkon asiakkaat. Sähkönmyyntiin liittyvien asioiden hoidossa sinua palvelee oma sähkönmyyjäsi.

Onko sinulla kysyttävää Helmi-palvelusta? Ota yhteyttä Järvi-Suomen Energian asiakaspalveluun: arkisin klo 8-18 puh. 0800 90444 tai yhteydenottolomakkeella.

Kaipaatko neuvoa rekisteröitymiseen? Kurkkaa ohje.

Ensi kertaa saapuessasi uudistettuun palveluun sinun tulee rekisteröityä palveluun uutena käyttäjänä. Ohjeesta saat apua rekisteröitymiseen askel kerrallaan.

Siirry ohjeeseen

Mitä pidit verkkosivuistamme? Kerro meille kyselyssä!

Täytä käyttäjäkysely