Sähkökatkot kartalla

Karttapalvelusta näet sähkönjakelun keskeytykset lähes reaaliaikaisesti. Kartta näyttää sähköverkon vioista ja työkeskeytyksistä johtuvat katkot sekä tulevien työkeskeytysten tiedot. Voit tilata ilmoitukset sähkökatkoista myös suoraan puhelimeesi tai sähköpostiisi häiriötiedotepalvelun kautta.

Huomaa, ettei kartta näytä häiriöitä pienjänniteverkossa, eli siinä sähköverkon osassa joka kulkee asiakkaan sähkönkäyttöpaikalta jakelumuuntajalle.

Ota yhteyttä vikapalveluun

Tilannepäivitys 13.1. klo 16.20 Tuuli heikkenee, mutta uusia vikoja voi ilmetä – häiriöitä paikannetaan aamulla helikopterein

Suurimmat tuulenpuuskat ovat laantuneet ja samoin myös lumen tulo on hellittänyt. Tuulten laantuminen on vähentänyt jälleenkytkentöjä ja verkosto on rauhoittumaan päin. Viat ovat olleet pitkälti lumikuorman ja räippäpuiden lankoihin osumista aiheutuneita johtimien katkeamisia. Vanha lumikuorma on edelleen sitkeästi puissa ja uusi satava lumi ja tuuli voi pahentaa tilannetta. Päivän valjetessa pääsimme aloittamaan linjojen tarkastukset helikopterilla ja aamupäivällä saimme myös toisen kopterin alueelle. Lentotarkastuksia ja sahauksia tehtiin pimeän tuloon saakka, ja niitä jatketaan sään salliessa loppuviikon ajan. Tavoitteena on poistaa räpsymistä aiheuttavat puut linjoilta.

Katso tästä koko Suomen sähkökatkokartta: sähkökatkokartta.fi

Jos sähköhäiriö yllättää

Tee vikailmoitus

Täytä lomake

Vikailmoituslomake

Soita 24H

0800 90440

Hae keskeytyskorvausta

Keskeytyskorvausta voi saada yli 12 tunnin yhtäjaksoisesta sähkönjakelun keskeytyksestä. Keskeytyskorvaukset maksetaan asiakkaille automaattisesti hyvityksenä sähkölaskuissa.

Avaa hakemuslomake

Hae vahingonkorvausta

Jos sähköverkkomme vikatilanteesta aiheutuu vahinkoja laitteillesi, voit hakea vahingonkorvausta. Huomaa, että ensisijainen taho korvausasioissa on kuitenkin vakuutusyhtiösi.

Avaa hakemuslomake