Etua etäluennasta

Järvi-Suomen Energian jakeluverkkoalueella on reilu 100 000 etäluettavaa mittaria ja niiden tuottama tieto tuo toimintaamme uusia mahdollisuuksia. Etäluettavat mittarit tuovat hyötyä myös asiakkaalle ja saat paljon hyödyllistä tietoa omasta sähkönkäytöstäsi. Myös me saamme arvokasta tietoa, jonka avulla voimme kehittää palveluitamme vastaamaan asiakkaidemme tarpeita entistä paremmin.

 
Kuva linkkiä varten -

Mittaamme ja laskutamme sähkönsiirron kulutuksesi mukaan

Käyttöpaikkasi etäluettavan mittarin ansiosta kuulut reaaliaikaisen kulutuslaskutuksen piiriin. Mittarin lukeminen hoituu automaattisesti, ja laskutus perustuu aina todelliseen, mitattuun sähkönkulutukseen. Tämä kannustaa energiansäästöön, sillä sähkönkulutuksen vähentäminen näkyy konkreettisesti pienentyneenä sähkölaskuna. Kulutuslaskutus tuo toisaalta mukanaan vuodenaikavaihtelut sähkölaskuihin. Etenkin sähkölämmitystaloissa sydäntalven kuukausien sähkölasku on väistämättä isompi ja vastaavasti kesäkuukausina pienempi.

Etäluennan vaikutuksia kodin laitteiden ohjauksiin

Mittalaitteessa oleva ohjelma kytkee ohjaukset päälle päivittäin vaihtelevalla satunnaisviiveellä. Varaavat laitteet, kuten lämminvesivaraajat, kytkeytyvät päälle vaihtelevalla 1-60 minuutin viiveellä klo 22-23 välisenä aikana. Satunnaisviive on tarpeellinen sen takia, että jos kaikki tarkasti samassa ajassa olevat mittarit ohjaisivat yökuormat päälle samaan aikaan, seurauksena voisi olla sulakepaloja sekä valojen vilkkumista. Satunnaisviive ei näy sähkölaskussasi, vaan esimerkiksi astianpesukoneen, pyykinpesukoneen ja sähkökiukaan kulutus tallentuu mittarissa yö-energialaskuriin heti klo 22:00 alkaen.

Kulutusseuranta kertoo sähkönkulutuksestasi

Kulutusseuranta kertoo tarkasti omasta energiankulutuksestasi. Muutokset energiankäytössä näkyvät kulutusseurannassasi ja samalla energiansäästö tulee konkreettisemmaksi. Voit vertailla kulutustietoja ja samalla omien toimenpiteiden vaikutusta tunti-, viikko-, kuukausi- ja lopulta vuositasolla. Tietojen kerääminen alkaa siitä hetkestä kun etäluettava mittari on asennettu, ja kulutustietojen vertailu on mahdollista siitä eteenpäin. Kulutusseuranta sisältää lisäksi ulkoilman lämpötilakäyrät, joten säätilan vaihtelut on helppo ottaa huomioon vertailuja tehdessä.

Mökkiläiselle kulutusseuranta antaa oivan välineen maksuttomaan kiinteistönvalvontaan. Jos mökin sähkönkäyttö yllättäen kasvaa tai loppuu kokonaan, voi lämmityksessä olla häiriöitä tai vaikkapa ikkuna rikottu.

Näin löydät kulutusseurannan

Kirjaudu sisään Helmi-palveluumme. Jos käytät palvelua ensimmäistä kertaa, rekisteröidy ensin käyttäjäksi. Voit tehdä sen pankkitunnuksillasi ja tarvitset myös laskustasi löytyvät asiakas- ja käyttöpaikkanumerot. Samalla annat itsellesi salasanan, jonka avulla pääset jatkossa käyttämään palvelua. Kulutusseurannan löydät Helmi-palvelusta kohdasta Seuraa energiankulutustasi.

Fiksu kuluttaa viisaasti 

Miten katkaiset sähköt oikein etäluettavasta sähkömittaristasi sekä muut mittarikohtaiset ohjeet

Mittari vaihtamatta?

Jos sinulla ei ole vielä etäluettavaa mittaria, soita asiakaspalveluumme ja sovi mittarin vaihtamisesta. Vaihtotyö on sinulle maksuton.

p. 0800 90444
(arkisin klo 8-18)