Tietoa laskutuksesta

Järvi-Suomen Energian asiakkaana saat laskun sähkön jakelusta ja siirrosta kulutuksesi mukaan. Lähetämme laskun sähköisesti e-laskuna ja suoramaksuna tai perinteisesti paperisena.

Sähköinen lasku suoraan pankkisi palveluun

Kun haluat laskusi helposti sekä nopeasti hyvissä ajoin ennen eräpäivää, kannattaa ottaa käyttöön sähköinen lasku.

Kuluttaja-asiakkaiden sähköinen e-lasku tai suoramaksu

Voit ottaa sen käyttöösi tekemällä sopimuksen oman pankkisi kanssa verkkopankissa tai pankin palvelupisteessä. Sopimuksen tekemistä varten kannattaa ottaa esille viimeisin paperilasku, saat siitä sopimuksen tekemiseen tarvittavat tiedot. E-laskun saat aina laskun lähetyspäivänä oman pankkisi verkkopalveluun ja voit myös asettaa sen siellä automaattisesti maksuun, jolloin et tarvitse huolehtia sähkölaskun eräpäivästä. E-laskut jäävät myös talteen pankin palveluun myöhempää tarkastelua varten.

Myös suoramaksusta sopimisen hoidat oman pankkisi kanssa. Saat suoramaksusta noin 2 viikkoa ennen eräpäivää ennakkotiedotten paperisena ilmoittamaasi laskutusosoitteeseen. Se sisältää samat tiedot kuin lasku. Itse maksu veloitetaan eräpäivänä automaattisesti pankkitililtäsi ilman erillisiä toimenpiteitä. Suoramaksu ei ei vaadi verkkopankkipalvelun käyttöä. 

Tällä hetkellä kaikista Järvi-Suomen Energian laskuista noin kolmannes on käteviä e-laskuja.
E-laskuun voit siirtyä vaivattomasti tekemällä sopimuksen oman pankin kanssa joko verkkopankissa tai pankin palvelupisteessä. E-laskun tilaamiseen tarvittavat tiedot, kuten asiakasnumeron ja laskun numeron, saat viimeisimmästä paperilaskusta.

E-laskun ja aarniometsän symbioosi

Toteutimme keväällä ja kesällä 2019 kampanjan suojellaksemme aarniometsiä ja vauhdittaaksemme laskutuksen siirtymistä digitaaliseksi. Kohteeksi valitsimme Mäntyharjun Kyöpelivuorella sijaitsevan Luonnonperintökohteen. Jokaisesta kymmenestä uudesta e-laskutilauksesta lahjoitettiin 10 euroa suojelualueen pinta-alan laajentamiseksi.

Kyöpelinvuoren suojelu alkoi vuonna 2004, kun Luonnonperintösäätiö osti sieltä 17 hehtaarin alueen. Nykyisin suojeltua metsää on jo yli 40 hehtaaria.

Lue kirjailija ja näyttelijä Reidar Palmgrenin ajatuksia metsästä

Tutustu rock-valokuvaaja Ville Juurikkalan tarinaan metsän merkityksestä hänen elämässään

Kampanja päättyy 31.8.2019. E-laskuun voi kuitenkin siirtyä kampanjan päättymisenkin jälkeen. 

Paperilasku postitse

Lasku sähköstä toimitetaan normaalisti paperilaskuna sekä kuluttaja- että yritysasiakkaille. Postitse ilmoittamaasi laskutusosoitteeseen toimitettu paperilasku on maksuton.

Laskuarkisto

Kaikki sinulle lähetetyt laskut löydät Helmi-palvelustamme 'Laskuni' -osiosta. Voit siellä tarkastella sinulle lähetettyjä laskuja ja ne säilyvät siellä laskuarkistossa ilman eri toimenpiteitä. Laskuarkistosta voit myös tulostaa kadonneen laskun tilalle uuden.

Laskut ovat pdf-muodossa, joten tarvitset niiden tarkasteluun pdf-tiedostojen katselu ohjelman, joko selaimeesi tai erillisenä ohjelmana. Jos lasku ei aukea, salli ponnahdusikkunat Helmi-palvelun sivuilla. Tämän voit tehdä selaimesi asetuksista.

 

Kysyttävää laskusta?

p. 0800 90444
(arkisin klo 8-18)

E-laskulla aarniometsää

Rock-valokuvaaja Ville Juurikkala metsän syleilyssä