Sähkövero veroluokassa II alenee 1.1.2021 lähtien

Vuoden 2021 alusta lähtien sähkövero II-veroluokassa on 0,07812 senttiä kilowattitunnilta arvonlisäverollisena ja 0,063 senttiä kilowattitunnilta ilman veroa.

Vuoden 2021 alusta lähtien sähköveroluokkaan II kuuluvien yritysten sähkövero kevenee. 17.12.2020 vahvistetun lakimuutoksen myötä II-luokan sähkövero vastaa vuodenvaihteen jälkeen EU:n minimitasoa. Sähkövero II-veroluokkaan kuuluvat teollisuuden yritykset, kuten valmistavaa teollisuutta, kaivostoimintaa, louhintaa, konesalitoimintaa tai ammattimaista kasvihuoneviljelyä harjoittavat toimijat.

Asiakkaidemme ei tarvitse tehdä muutoksen suhteen mitään: muutos huomioidaan automaattisesti laskuissa niillä yrityksillä, jotka ovat ilmoittaneet kuuluvansa sähköveron II-veroluokkaan. Jos sinulla on kysyttävää laskutukseen tai sähköveroon liittyen, asiakaspalvelumme auttaa sinua.

Asiakaspalvelumme yhteystiedot

Sähkövero on lakiin perustuva valmistevero, joka peritään sähkönkäyttäjiltä sähkönkäytön mukaan. Jakeluverkkoyhtiöiden vastuulla on valtion puolesta periä sähkövero asiakkailtaan ja tilittää se suoraan valtiolle.

Lue lisää sähköverosta