Aloita uuden sähköliittymän hankinta ajoissa

Jos olet rakentamassa kesäksi uutta kotia tai vapaa-ajan asuntoa, ota hyvissä ajoin yhteyttä alueesi verkkoyhtiöön sähköliittymän hankkimiseksi. Sähköä tarvitaan yleensä jo kiinteistön rakennusvaiheessa ja uuden liittymän saaminen tontille saattaa kestää jopa muutamia kuukausia.

Sähköliittymä hankitaan yleensä uutta asuin- tai vapaa-ajan rakennusta suunniteltaessa. Järvi-Suomessa on kuitenkin myös vanhempia kiinteistöjä, jotka ovat aikanaan jääneet sähköverkon ulkopuolelle. Sähköliittymän hankinta voi siis olla ajankohtaista vanhaankin kiinteistöön, kun se halutaan sähköistää.

Sähkö mahdollistaa nykyaikaisen asumisen ja työskentelyn

Sähköä tarvitaan monissa arjen tilanteissa. Kapasiteetiltaan tarpeisiin sopivan sähköliittymän saaminen tontille onkin tärkeää, sillä rakennusvaiheen jälkeen sähköä tarvitaan yleensä esimerkiksi valaistukseen ja lämmitykseen, koneiden ja laitteiden käyttöön sekä mahdollisiin etäohjaus- ja hälytysjärjestelmiin. Myös tietokoneet, puhelimet ja erilaiset viihdelaitteet tarvitsevat sähköä. Jos omistat tai harkitset sähköauton hankintaa, tarvitset sähköä akkujen lataukseen.

Kuka voi tilata sähköliittymän ja mistä se tilataan?

Sähköliittymän toimittaa aina se verkkoyhtiö, jonka alueella sähköistettävä kohde on – Järvi-Suomen alueella siis Järvi-Suomen Energia. Tarjouksen uudesta sähköliittymästä voi tilata luonnollisesti kiinteistön omistaja, mutta tarvittaessa myös kiinteistönvälittäjä, edunvalvoja, pesänhoitaja tai muu kiinteistön asioita hoitava henkilö.

Sähköliittymät on hinnoiteltu sijaintinsa mukaan eri vyöhykkeille:

  • Vyöhyke 1: taajamien vahvistetut asemakaava-alueet (porrastettu hinta pääsulakekoon mukaan)
  • Vyöhyke 2: haja-asutusalueet (pääsulakekoko enintään 3 x 63 A)

Kullakin vyöhykkeellä sijaitsevan liittymän hinta riippuu pääsulakekoosta ja se on aina kiinteä.

Lue lisää uuden sähköliittymän hinnoista

Sähköliittymän hankinta tapahtuu näin

Yksinkertaistettuna hankintaprosessi on seuraava:

  • Täytä tarjouspyyntölomake, johon tarvitset kiinteistön tiedot
  • Arvioi sähköntarpeesi nyt ja tulevaisuudessa
  • Anna asiantuntijan tehdä sähkösuunnitelma
  • Tee liittymissopimus verkkoyhtiön kanssa
  • Pyydä tarjous sopivalta sähköurakoitsijalta
  • Tee sähkösopimus valitsemasi sähkön myyjäyrityksen kanssa
  • Urakoitsija huolehtii asennuksista ja tilaa meiltä kytkennän sähköverkkoon ja sähkömittarin asennuksen
  • Pyydä urakoitsijalta aina käyttöönottotarkastus ja käytönopastus

Lue lisää sähköliittymän hankinnasta

Pyydä tarjous uudesta sähköliittymästä

Sähköliittymä ja aurinkosähköjärjestelmä

Jos suunnittelet kiinteistöösi aurinkosähköjärjestelmää, ota asia puheeksi jo sähköliittymää tilatessasi. Näin voimme varmistaa, että aurinkovoimalaitos täyttää sähköverkon ja sähköturvallisuusmääräysten vaatimukset ja se on liitettävissä sähköverkkoon.

Voit tarvita aurinkovoimalallesi myös luvan kunnan rakennusvalvonnasta. Laitteiston saa asentaa vain asianmukaisen sähköasennusluvan haltija. Ennen voimalan kytkemistä sähköverkkoon järjestelmän toimittaja tekee ilmoituksen verkkoon kytkettävästä aurinkosähkölaitteistosta pientuotannon yleistietolomakkeella.

Lue lisää aurinkosähköjärjestelmän hankinnasta