Kangasniemi: Hokanniemen työmaa

Tältä sivulta löydät tietoa Kangasniemellä Hokanniemen alueella kesällä 2024 alkavasta verkostotyömaasta.

Kerromme työmaan etenemisestä tekstiviesteillä – palautteesi on meille tärkeää

Kauriansalmen työmaan alueen asukkaat saavat työmaan etenemisestä tietoa tekstiviestitse hankkeen aikana. Tekstiviestitiedotus on Järvi-Suomen Energian uusi keino viestiä työmaista. Sitä testattiin viime vuonna yksittäisessä hankkeessa. Tänä vuonna tekstiviestit ovat käytössä kymmenellä työmaalla. Tavoitteena on, että asukkaat saisivat jatkossa enemmän tietoa heitä lähellä olevista verkostotyömaista.

Voit jättää ajatuksia ja ideoita oheisen linkin takana löytyvään lomakkeeseen, niistä on meille apua jatkokehityksessä. Kiitoksia!

Jos et tahdo viestejä, voit perua ne vastaamalla saamaasi tekstiviestiin POISTU.

Avaa palautelomake

Kangasniemellä, kuten muuallakin Järvi-Suomen Energian toiminta-alueella, taajamien sähköverkon toimitusvarmuusinvestoinnit on pääosin saatu päätökseen jo aiemmin. Nyt keskitymme haja-asutusalueille sähköä syöttävien keskijänniterunkoverkkojen maakaapelointiin ja ilmajohtolinjojen siirtoon metsistä teiden varsiin.

Hankkeessa parannetaan alueen sähköntoimitusvarmuutta sekä sähkönlaatua maakaapeloinnilla sekä siirtämällä kauan sitten metsien keskelle rakennettuja ilmajohtolinjoja teiden varsille. Teiden varsilla linjat ovat vähemmän alttiina kaatuville puille ja oksille sekä vikojen sattuessa niihin pääsee helpommin käsiksi.

Rakentamistyöt alkavat kesällä  2024.  Valmista on määrä olla 2024 vuoden lopussa. Purkutöitä tehdään talvella 2025,  ja loput viimeistelytyöt tehdään keväällä 2025.

Työmaan sisältö

  • Keskijännitemaakaapeli 0,2 km
  • Pienjännitemaakaapeli 37,0 km
  • Keskijännitteinen ilmajohto 31,5 km
  • Pienjännitteinen ilmajohto 15,0 km
  • Muuntamot 27 kpl
  • Valokuitua 9,0 km

Kesä 2024: Rakennustyöt alkaneet aluskasvillisuuden raivauksella

Toiminta työmaalla on alkanut aluskasvillisuuden raivauksella Ukonniemen ja Sydänmaan suunnalla. Puuston poisto alkamassa lähiaikoina, kun aluskasvillisuus raivattu.