Voimakas Varpu-myrsky iskee keskiviikkoaamulla

Ennusteet enteilevät todennäköisesti tämän vuoden voimakkaimman myrskyn ilmaantuvan keskiviikkoaamusta. Olemme nostaneet valmiutemme oranssille tasolle, ja kaikki saatavilla oleva henkilöstö valmistautuu myrskyn tuhojen tehokkaaseen korjaukseen. Kehotamme alueen asukkaita valmistautumaan myrskyyn.

Varpuksi nimetty myrskyalue liikkuu nopeasti Suomen yli keskiviikkopäivän aikana, ja sen puuskat nousevat myös meidän verkkoalueellamme jopa 20-25 m/s lukemiin noin klo 7-13 välisenä aikana. Voimakkaimmat puuskat ovat pienialaisia ja kovimman tuulen vaihe kestää kullakin alueella korkeintaan noin tunnin. Vaikutuksia on kuitenkin odotettavissa voimakkailla tuulen nopeuksilla merkittävästi. Mikäli tilanne toteutuu ennustetusti, voi viankorjauksessa mennä osassa kohteista vähintään keskiviikkoiltaan.

Nostamme valmiutta – kaikki saatavilla oleva henkilökunta valmistautuu viankorjaukseen

Tilanteen johdosta olemme nostaneet valmiustilan oranssiin. Myrsky sattuu onneksi päiväaikaan jolloin olosuhteet vianrajaukseen ja -korjaukseen ovat yötä paremmat. Tuulitilanne itsessään on myös lyhytkestoinen, jolloin sen ei pitäisi erityisesti viivästyttää viankorjausta, joskin iltapäivänkin puolella voi yleisesti vielä esiintyä noin 18 m/s puuskia.

Valvomon sekä vikapalvelun resursseja lisätään aamusta alkaen. Kaikki saatavilla oleva asentajavahvuus varataan vikojen korjaukseen. Vikojen paikannukseen on varattu kolme droneryhmää. Kehoitamme alueemme asukkaita valmistautumaan myrskyyn. Ohjeita siihen löydät sivuiltamme alla olevista linkeistä.

Näin varaudut sähkökatkoon

Lue varautumisesta

Toimi näin sähkökatkon aikana

Lue lisää

Näe sähkökatkot kartalla

Siirry häiriökartalle