Verkkoa tarkastetaan helikopterein tänään Haukivuorella ja Mäntyharjussa, huomenna Savonlinnassa ja Mikkelissä

Hiljattaiset räntäsateet ovat rakentaneet verkkoalueen puustoon lumikuormaa, ja lumisateiden myötä puita on alkanut taas hiljalleen nojailla uhkaavasti sähkölinjoihin. Tulevien vikojen ehkäisemiseksi lennetään tarkistuslentoja kahden kopterin voimin tänään Haukivuorella ja Mäntyharjulla, huomenna Savonlinnassa ja Mikkelissä. Tarvittaessa lentoja jatketaan ensi viikolla.

Edelliset räntäsateet jättivät sään pakastuessa pienen pohjakuorman jäätynyttä lunta verkkoalueen puustoon, ja tämän jälkeen pakkaslunta on tyynessä säässä satanut alueesta riippuen noin 5 – 15cm. Koska tuuli ei ole lumia juuri pudotellut, alkaa pakkaslumenkin kertymä jo vaikuttaa puihin kallistaen niitä lankojen päälle johtokaduilla. Tästä johtuen aloitimme jälleen tänään sähköverkon partiointilennot kahden helikopterin voimin. Toinen kopteri lentää tämän päivän Haukivuoren seudulla ja toinen Mäntyharjun ympäristössä. Huomenna toinen koptereista siirtyy Savonlinnan ympäristöön ja toinen jatkaa Mikkelin lähialueella.

Huomisten lentojen perusteella päätetään jatketaanko lentoja vielä myös ensi viikolla. Itse sääennusteet lupaavat varsin rauhallista ja vähäsateista loppuviikkoa, joten suuremmille varautumistoimenpiteille ei tässä kohtaa ole tarvetta. Nyt tehtävillä toimenpiteillä pyritään poistamaan potentiaalisia vikapaikkoja ennen kuin ne sään lauhtuessa tai seuraavien suurempien lumisateiden tullessa aiheuttavat pysyviä vikoja. Oheinen kuva on tämän päivän helikopteritarkastuksella löydetty, potentiaalinen vikapaikka. Kyseinen ”räippä” on todennäköisesti jo aiheuttanut johtolähdölle jälleenkytkentöjä eli sähköjen räpsymistä. Tällaiset uhkat pyritään poistamaan nyt kuivan sään aikaan, sillä kostea lumi voi tuoda tullessaan suuremman vian painon kasaantuessa puuhun.