Varpu-myrskyn tuhot lähes korjattu – työt valmistunevat iltaan mennessä

Varpu-myrskyn jäljiltä sähköttömiä talouksia on jäljellä vajaat kolmesataa. Parhaimmillaan katkojen piirissä oli lähes 10 000 kotia. Näillä näkymin loputkin viat saadaan korjattua tämän päivän aikana.

Varpu-myrsky pöllähti alueen halki nopeasti ja voimalla. Uusien vikojen ilmaantuminen loppui klo 12 jälkeen. Muutamia vikapaikkoja on edelleen jäljellä ympäri verkkoaluetta, eniten Pertunmaan, Hartolan ja Hankasalmen alueilla. Pääasiassa tuhot ovat olleet nopeahkoja korjattavia eikä suurempia rakennerikkoja ole tullut. Hankasalmen ja Lievestuoreen alueilla tuuli mellasti kapealla kaisteella voimakkaana, katkaisten keskijänniteverkon pylväitä useammasta paikasta.

Maastossa oli iltapäivästä liikkeellä 70 henkilöä töissä. Sähköttömien talouksien määrä käväisi aamulla yhdeksältä vajaassa 10 000, mutta määrää saatiin laskettua nopealla tahdilla. Tällä hetkellä sähköttömiä on jäljellä vajaat 300. On todennäköistä että kaikki tällä hetkellä tiedossa olevat viat saadaan korjattua tämän illan aikana.

Myös dronepartiot ovat olleet mukana vikojen partioinnissa ja ovat löytäneet useita vikapaikkoja päivän kuluessa.