Varaudumme myrskyihin sunnuntaina-tiistai -aikana

Ennusteiden mukaan Järvi-Suomen alueella liikkuu sunnuntai-tiistai -ajanjaksolla useampi ukkosrintama. Varaudumme salamoinnin ja puuskatuulten aiheuttamiin sähköverkon vikoihin lisäämällä henkilövahvuutta asentajaryhmiin, verkonvalvomoon sekä asiakaspalveluun.

Ennusteiden mukaan ensimmäinen myrskyrintama saavuttaa alueemme sunnuntai-illasta edeten pohjoiseen maanantaiyön aikana. Rintama pitää sisällään ukkosia ja rankkaa sadetta.

Maanantai valkenee aurinkoisena ja lämpimänä, mutta iltaan mennessä lämpimän ja kostean ilman ennustetaan synnyttävän uuden ukkosrintaman. Rintama voi rankkasateiden ja salamoinnin lisäksi aiheuttaa voimakkaita puuskia. Laajempien myrskytuhojen ennustetaan painottuvan maanantaille. Tuulen sähkölinjoille kaatamat puut sekä salamaniskut verkostokomponentteihin voivat aiheuttaa katkoksia sähkönjakeluun.

Olemme aloittaneet varautumisen

Tilanteeseen varautuminen on aloitettu varaamalla asentajatiimiin, verkonvalvomoon ja vikapalveluun lisää väkeä. Lisäksi yksi droneryhmä on varattu vikojen paikantamiseen.