Torstain ja perjantain välille luvattu reipasta lumisadetta – olemme valmiudessa

Torstain ja perjantain välillä Järvi-Suomen Energian verkkoalueella on ennustettu pyryttävän 10-15 cm lunta. Viime viikkoina kertyneeseen lumikuormaan yhdistettynä uudet sateet voivat aiheuttaa katkoja. Henkilöstöä on varattu viankorjaukseen, valvomoon kuin vikapalveluun myräkän varalle.

Torstai-iltapäivän ja perjantaiaamun väliselle ajalle luvataan jälleen melko runsaita lumisateita myös meidän alueellemme. Sateet kulkevat koko verkkoalueen yli tuoden noin 10-15cm uutta lunta. Kokonaissademäärä on melko tasainen koko alueella, mutta suurimman intensiteetin sateet painottuvat torstai-iltaan Jyväskylä-Mikkeli akselin lounaispuolelle. Sateiden aikaan lämpötila pysyttelee useita asteita pakkasen puolella ja lisäksi tuuli puhaltaa idän ja kaakon väliltä noin 5-7 m/s nopeudella. Pakkasen ja tuulen yhteisvaikutuksen ansiosta varsinaisia tykkyongelmia ei ole odotettavissa, mutta vanhan lumikuorman alla olevat puut voivat tuulen aiheuttamana tehdä joitain vikoja, vaikka potentiaalisia vikapaikkoja onkin tehokkaasti viimeinen viikko siivottu pois.

Keltaista korotettua valmiustilaa on pidetty yllä viime viikon lumikuormista lähtien. Lisäsimme asentajien varallaoloa torstain ja perjantain väliseksi yöksi, ja lisäksi valvomon ja vikapalvelun resursseihin on varattu lisäkäsiä. Myös helikopterit ovat edelleen valmiudessa, mikäli näiden sateiden tiimoilta tulee uutta lentotarkastustarvetta.

Viikonloppuna tiedossa lämpöasteita ja mahdollisesti lisää lunta

Lauantaina lämpötilan ennustetaan käyvän hieman plusasteiden puolella. Myös jonkinlaisia sadealueita kulkee alueella tuona aikana, mutta niiden olomuoto ja runsaus on vielä ennusteissa epävarmaa. Jonkinlaisia nuoskalumikertymiä on kuitenkin odotettavissa, mutta niiden vaikutuksia ei myöskään ole kiveen kirjoitettu. Jatkamme tilanteen seuraamista ja ylläpidämme valmiutta.