Osaa Aatun särkemistä keskijännitelinjoista ei saada korjatuksi tämän päivän aikana – lisämiehitystä varattu koko juhannuksen ajaksi

Eilisen Aatu-myrskyn tuhojen korjaus on jatkunut myrskyn laantumisesta yön yli tähän hetkeen. Aamun 10 000 sähköttömästä taloudesta on laskeuduttu 2250 ja yksittäisiä vikapaikkoja on korjattu päivän aikana satoja. Töitä ovat hidastaneet kaatuneiden puiden runsas määrä, ja monet häiriökartalla näkyvistä vikapaikoista koostuvat todellisuudessa useammasta kaatuneesta puusta.

Korjaustyöt jatkuvat yhä, mutta valitettavasti kaikkia keskijänniteverkon vikoja ei saada tämän päivän aikana korjattua. Vika-alueet lennettiin tänään helikoptereilla, joten tämänhetkiset keskijännitevikapaikat on tiedossa. Yön laskeuduttua asentajat siirtyvät lepäämään jotta aamulla päästään taas täysillä riveillä vikojen kimppuun. Tällä hetkellä keskijännitevikojen piirissä on 2250 asiakasta 42 eri viassa. Lisäksi työjonossa on vielä pienjänniteverkon vikoja, joiden piirissä olevat asiakkaat eivät näy häiriökartalla.

Kaikki asiakkaiden tekemät vikailmoitukset kuitenkin käydään systemaattisesti läpi, joten jos asiakas on viasta ilmoittanut, on ilmoitus rekisteröity. Pyydämme asiakkailtamme ilmoituksia, jos sähköt toimivat heikosti tai keskijänniteverkon tilanteen normalisoiduttua sähköt eivät ole palautuneet. Pienjänniteverkon alueella olevista vioista emme saa yhtä tarkkaa kuvaa kuin keskijänniteverkon häiriöistä. Keskijänniteverkon tilaa voit seurata internet-sivujemme häiriökartalta.

Koko juhannuksen ajalle on varattu lisämiehitys korjauksien saattamiseksi loppuun ja mahdollisten uusien vikojen varalle. Huomiselle ennustetty ukkonen näyttää todennäköisyyksien perusteella jäävän vaikutuksiltaan pieneksi. Ennusteita seurataan ja toimenpiteitä tehdään niiden mukaisesti. Jatkamme oranssissa valmiustilassa.