Mukavaa mökkeilyä Hirvensalmella ympäri vuoden

Hirvensalmi on kaunis paikkakunta Etelä-Savon maakunnassa, jonne monet suomalaiset vetäytyvät rentoutumaan mökkilaitumille. Yksi näistä mökeistä kuuluu kumppanillamme työskentelevän Marika Vuoriston mummolle, joka on omistanut mökin Hirvensalmella nyt neljän vuoden ajan. Marika päätti haastatella mummoaan ja kerätä hänen kokemuksiaan mökkeilystä Hirvensalmella, sekä tutustua samalla Järvi-Suomen Energian palveluihin alueella.

Millaista on mökkeily Hirvensalmella?

Mummo kertoo, että mökkeily Hirvensalmella on ollut hänelle todellinen sielunrauhan lähde. Hiljainen ja kaunis luonto ympäröivine järvinäkymineen tarjoaa hienon mahdollisuuden päästä irti arjen kiireistä. Mökillä oleminen antaa hänelle tilaisuuden rentoutua ja nauttia luonnosta. Hän asuu Vantaalla ja käy edelleen töissä, joten viikonloput hän yleensä viettää yksin rauhoittuen kaupungin vilinästä mökillä Hirvensalmella. Mökki on talviasuttava, mikä mahdollistaa mummon säännölliset viikonloppureissut sinne ympäri vuoden. Mökki tarjoaa hänelle pakopaikan kaupungin kiireistä ja mahdollisuuden ladata akkujaan luonnon keskellä. Vaikka mökki sijaitsee Hirvensalmella, joka oli hieman tuntemattomampi alue hänelle aluksi, on hän nopeasti ihastunut alueeseen ja sen palveluihin.

Miten matkustaminen pääkaupunkiseudulta Hirvensalmelle viikonloppuisin on sujunut?

Mummoni asuu Vantaalla Tikkurilan alueella, joten mökille Hirvensalmelle on matkaa. Ennen mökin ostamista pohdittiin myös sitä, olisiko matka liian pitkä tai hankala tehdä säännöllisesti. Onneksi kävi kuitenkin ilmi, että matka Tikkurilasta Hirvensalmelle on helppo ajaa.

Kuinka tärkeä rooli sähköllä on Hirvensalmella mökkeilyssä?

Sähköllä on erittäin tärkeä rooli mökkeilyssä Hirvensalmella, etenkin talvella. Se mahdollistaa mökin lämmityksen, ja tarjoaa valoa ja mukavuutta mökillä oleskeluun. On mukava tulla jo valmiiksi lämpimään mökkiin, vaikka mökiltä löytyy myös takka.

Kesäinen kota järven rannalla.

Mitkä ovat olleet suosikkipuuhiasi mökillä?

Mummo kertoo, että hänen suosikkipuuhiaan mökillä Hirvensalmella ovat saunominen ja saunassa rentoutuminen joka ilta. Mökiltä löytyy sähkösauna, mikä helpottaa merkittävästi viikonloppuja helppokäyttöisyydellään. Saunominen on hänelle tärkeä tapa rentoutua ja päästää arjen kiireet pois mielestä. Lisäksi hän nauttii pihatöistä ympäri vuoden. Puutarhan hoito ja pihan kunnostaminen pitävät hänen peruskuntoaan yllä, ja tarjoavat miellyttävää ulkoilua mökillä. Mummo viihtyy ulkopuuhien parissa ja pitääkin mökin ympäristön erittäin kauniina. Illat mökillä kuluu usein television ääressä ohjelmia katsellen ja välillä myös vieraiden seurassa: esimerkiksi juhannuksena mökillä oli taas useampi sukulainen kyläilemässä.