Lumisateet jatkuvat verkkoalueellamme – vahvistamme korjaushenkilökunnan varallaoloa

Viikonloppuna alkaneiden lumisateiden ennustetaan jatkuvan keskiviikkoon asti. 10 m/s puhaltava puuskittainen tuuli ja sateiden tulo pakkaslumena pienentää lumikuormien kasvua. Aiemmat lumikuormat puissa voivat kuitenkin uuden lumen myötä aiheuttaa räpsymistä ja vikoja. Nostamme korjaushenkilöstön varallaoloa mahdollisten vikojen varalta.

Alkuviikolle on luvassa lunta koko Järvi-Suomen Energian alueelle. Lunta sataa suurin piirtein yhtäjaksoisesti keskiviikkoon asti, ja kertymät voi alueellisesti olla jopa yli 40 cm. Lämpötila pysyy koko ajan pakkasen puolella ja kohtalainen tuuli (puuskat enintään 10 m/s luokkaa) vähentää lumen kertymistä puustoon. Koko alueella on kuitenkin puissa aiempaa lumikuormaa, joka tulevan lumen ja tuulen yhteisvaikutuksesta saattaa aiheuttaa jonkin verran jälleenkytkentöjä ja vikoja ympäri verkkoaluetta.

Maanantain on ennustettu olevan sateiden osalta rauhallisempi päivä mutta tiistaina on tulossa jälleen voimakkaampi sadealue. Sen sateiden määrissä ja reitissä on kuitenkin vielä huomattavia epävarmuuksia, ja sadealueen vaatimia toimenpiteitä tarkennetaan maanantaina.

Ennusteiden valossa valmiustila pidetään normaalilla vihreällä tasolla. Varallaoloa on kuitenkin lisätty niin asentajien kuin vikapalvelunkin osalta. Myös valvomohenkilökunnan saatavuus on kartoitettu ja miehitystä lisätään tarpeen mukaan.