Keskiviikko-torstaille ennustetaan jälleen puuskatuulia

Keskiviikkoyölle ja torstaipäivälle ennustetaan 20 m/s yltäviä puuskatuulia, jotka voivat vaikuttaa sähkönjakeluun. Varalla oleva korjaushenkilöstön määrä on tuplattu keskiviikko-torstai -akselille, jotta tarvittaessa viankorjaus sujuu sutjakasti.

Lämpimät ilmat ovat palanneet tuoden mukanaan epävakaista säätä. Keskiviikkona klo 22 aikoihin ennustetaan verkkoalueelle saapuvan voimakkaita puuskatuulia, jotka voivat yltää jopa 20 m/s. Aamuun mennessä sää rauhoittuu hieman, mutta torstaina klo 10-20 välillä puuskatuulet voimistuvat jälleen yltäen 17 m/s. Iltakahdeksan jälkeen tuulet rauhoittuvat. Puhurin lisäksi on odotettavissa runsaita sadekuuroja, ja verkkoalueen pohjoisosissa voi tulla räntääkin.

Mikäli tuulet toteutuvat ennusteiden mukaisesti, voi niistä aiheutua sähköverkon vikoja tuulen kaataessa puita sähkölinjoille. Olemme korottaneet valmiustasomme keltaiselle ja kaksinkertaistaneet käytettävissä olevan korjaushenkilöstön määrän. Näin mahdolliset viat saadaan korjattua mahdollisimman tehokkaasti.

Näin varaudut sähkökatkoon

Lue varautumisesta

Toimi näin sähkökatkon aikana

Lue lisää

Näe sähkökatkot kartalla

Siirry häiriökartalle