Katkaisethan sähköt oikein mittarista

Jos olet poissa kiinteistöstä pitemmän aikaa ja haluat katkaista sieltä virrat, tee se etäluettavassa mittarissa olevasta painikkeesta. Silloin sähkön tuleminen kiinteistöön pysähtyy, mutta luentayhteys mittariin säilyy ja pystymme valvomaan linjan toimivuutta. Käytä pääkytkintä tai poista sulakkeet vain silloin, jos paikalla tehdään sähkötöitä.

Kiinteistösi sähkönkäyttöä pääset seuraamaan tunnin tarkkuudella ja lähes reaaliajassa Helmi-palvelussa. Se on vaivaton tapa valvoa myös sitä, että kaikki on hyvin kiinteistössä. Kun katkaiset sähköt vain mittarista, yhteys säilyy ja pääset valvomaan myös sitä, että sähkönkäyttöä ei ole.

Sähkölaskutus tapahtuu käytön mukaan, mutta jos emme saa tietoa, että käyttöä ei ole, laskutuksessa käytetään arvioitua sähkönkulutusta. Se on turhaa laskutusta, jonka voit estää pitämällä yhteyden mittariin toiminnassa.

Muista kuitenkin, että jos teet kiinteistössä sähkötöitä, katkaise virta pääkytkimestä tai ruuvaa sulakkeet irti. Se on turvallisinta.

Etäluettavassa mittarissa on painike, josta virta katkaistaan kiinteistöön. Sen paikka on mittarikohtainen ja voit tarkistaa sijainnin mittarista tai sen käyttöohjeesta.

Katso ohjeet: jseoy.fi/sahkomittarit