Kasvaneet lumikuormat aiheuttavat katkoja – lisäämme varallaoloa viikonlopuksi

Viime yönä lumisateet alkoivat kerätä uutta lumikuormaa puihin sään pakastuessa. Lumikuormat ovat aiheuttaneet muutamia vikoja ympäri verkkoaluetta. Lisäämme asentajavahvuutta viikonlopuksi tilanteen pahenemisen varalta.

Jo jonkin aikaa kestänyt lauha sää taittui viime yön aikana, aiheuttaen lumikuormia. Yön aikana lumisade muuttui ensin paremmin puihin tarttuvammaksi, jonka jälkeen pakkaselle kääntynyt lämpötila jäädytti lumen puihin, ja lopulta myös tuuli voimistui. Näiden yhteisvaikutuksesta syntyi aamuyön ja aamun aikana yhteensä kymmenkunta keskijännitevikaa. Vikojen vauriot olivat pääsääntöisesti pieniä, lähinnä linjaan lentäneitä risuja tai taipuneita puita. Käynnissä on tällä hetkellä vielä viisi keskijänniteverkon vikaa, joissa on kaikissa asentajat hommissa. Enimmillään sähköttömänä oli yhtaikaa noin 600 asiakasta, tällä hetkellä noin 450.

Tilanne rauhoittunee sateen lakatessa ja puuska-alueen ylitettäessä alueen. Yksittäisiä vikoja voi kuitenkin yhä tulla päivän edetessä. Puihin jäätyi lähes koko verkkoalueella jonkin verran lumikuormaa, joka voi myös yhdessä lauantain sateiden kanssa aiheuttaa joitain vikoja viikonloppuna. Kovin suurista määristä tuskin on kyse, koska suurimpien kertymien alueella lumi tulee ennusteiden mukaan pakkaskelissä eikä näin ollen todennäköisesti lisää merkittävästi puiden lumikuormaa.

Tilanteen johdosta asentajavahvuutta on lisätty viikonlopun ajaksi ja myös verkonvalvomoon saadaan lisäkäsiä tarvittaessa.

Mistä oikein johtuu talvisaikaan kiusaava sähköjen räpsyminen ja valojen välkkyminen?

Lue lisää lumikuormista