Johtokatuja tarkistetaan helikopterilla sähköjen räpsymisen poistamiseksi

Lumikuormien jäljiltä linjoille kaartuneet puut ovat aiheuttaneet sähköjen räpsymistä Mikkeli-Haukivuori-Siikakoski akselilla. Häiriöpuita on etsitty maanantaista saakka helikopterilla, ja lentoja jatketaan tänään.

Viime viikolla sähköjä katkoneet lumikuormat hellittivät viikonvaihteen lämpimän sään pudottaessa lumet linjoille kallistuneista puista. Kaikki puut eivät valitettavasti kuitenkaan suoristuneet linjojen yltä lumien lähdettyä, vaan osa niistä hipoo yhä johtoihin. Tuulella oksat koskevat toistuvasti johtimeen aiheuttaen ärsyttäviä lyhyitä sähköjen katkeamisia, eli räpsyjä.

Sähköjen räpsymistä on havaittu ainakin Mikkeli-Haukivuori-Siikakoski akselilla. Aluetta on lennetty läpi helikopterein viimeiset kaksi päivää häiriöitä aiheuttavien puiden paikallistamiseksi. Häiriöpuita on lennoilla paikallistettu jo reilu määrä, ja tarkastuslentoja jatketaan tänään. Häiriöpuita poistetaan kaiken aikaa räpsymisen lopettamiseksi ja mahdollisten uusien lumikuormien varalta.

Viime viikolla helikopteri oli ahkerassa käytössä Rantasalmen, Juvan ja Kerimäen alueilla, joissa olivat verkkoalueen pahimmat lumikuormat.