Aika hankkia sähköt mökille!

Haaveiletko uudesta asuin- tai vapaa-ajan rakennuksesta? Tai onko mielessäsi jokin vanhempi kiinteistö, jossa olisi mahtavaa viettää enemmän aikaa? Jos sinulla on haaveissa sähköt mökillesi vielä tälle suvelle, niin ole meihin oitis yhteydessä. Tulevana mökkikautena ehditään vielä rakentaa  uusia liittymiä.

Pako arjen kiireistä tai töitä luonnon helmassa

Kiinteistön sähköistäminen voi olla kohdallasi ajankohtaista, jos haluaisit viettää enemmän aikaa luonnon keskellä rauhoittuen tai kokeilla miten etätöiden teko sujuisi perheen kesämökillä. Nykyään sähköä tarvitaan monissa arjen tilanteissa puhelimen latauksesta ja valaistuksesta aina etä-ohjaus- ja hälytysjärjestelmien ylläpitoon. Mökin sähköistäminen on myös järkevää kiinteistön jälleenmyyntiarvoa silmällä pitäen. Sähköliittymän rakentaminen lupaprosesseineen voi viedä useamman kuukauden, joten suunnittelu kannattaa aloittaa hyvissä ajoin.

Mistä lähtisin liikkeelle?

Jos pohdit sähköliittymän hankkimista kiinteistöllesi, ota yhteys siihen sähköverkkoyhtiöön, jonka alueella kiinteistö sijaitsee. Tarjouksen sähköliittymästä voi pyytää kiinteistön omistaja, kiinteistövälittäjä, edunvalvoja tai muu kiinteistön asioita hoitava henkilö. Järvi-Suomen Energialta voit pyytää tarjouksen jättämällä yhteystietosi tällä lomakkeella. Lomakkeella kysytään yhteystietojesi lisäksi kiinteistön sijainti- ja rekisteritietoja sekä kiinteistön käyttötarkoitusta.

Minkä sähköverkkoyhtiön alueella kiinteistöni sijaitsee?

Energiateollisuuden sivuilta löytyy verkkoyhtiöiden vastuualuekartta. Lisäksi Suomen sähköverkkoyhtiöt löytyvät listattuna Energiateollisuuden sähkökatkokartalta. Nimistä voit yrittää päätellä, millä alueella kiinteistösi sijaitsee. Esimerkiksi Järvi-Suomen alueella toimii Järvi-Suomen Energia. Ota sitten yhteyttä kyseiseen sähköverkkoyhtiöön.

Paljonko liittymä maksaa?

Sähköliittymät hinnoitellaan sijaintinsa mukaan eri vyöhykkeille.

  • Vyöhyke 1: taajamien vahvistetut asemakaava-alueet (porrastettu hinta pääsulakekoon mukaan)
  • Vyöhyke 2: haja-asutusalueet (pääsulakekoko enintään 3 x 63 A)

Kullakin vyöhykkeellä sijaitsevan liittymän hinta riippuu pääsulakekoosta ja se on aina kiinteä. Lisää tietoa sähköliittymien hinnoista löydät täältä.

Hankintaprosessi askel askeleelta

  • Jätä sähköliittymän hankinnasta tarjouspyyntö
  • Arvioi sähköntarpeesi, ota huomioon myös tulevaisuuden tarpeet
  • Asiantuntija tekee sinulle sähkösuunnitelman
  • Tee liittymissopimus sähköverkkoyhtiön kanssa
  • Tee sähkösopimus valitsemasi sähkönmyyntiyhtiön kanssa
  • Urakoitsija suorittaa asennuksen, sähköverkkokytkennän tilaamisen sekä asentaa sähkömittarin
  • Pyydä urakoitsijalta käyttöönottotarkastus ja käytönopastus

Lisää uuden sähköliittymän hankkimisesta voit lukea täältä.