Aamuyön ukkoset saavat jatkoa iltapäivällä

Lauantaiaamuna neljän jälkeen Järvi-Suomen Energian verkkoalueen ylitti ukkosrintama katkoen sähköjä. Rintaman tuhot on saatu korjattua, mutta klo 13 jälkeen odotetaan saapuvaksi toinen rintama.

Viime yönä neljän jälkeen verkkoalueemme yli rymisteli voimakas ukkosrintama sateineen. Rintama katkoi mennessään sähköjä eritoten Kangasniemen, Mikkelin ja Savonlinnan suunnilta. Hetkellisesti sähköt puuttuivat noin 2200 taloudelta. Keskijänniteverkon viat on saatu korjattua, mutta iltapäiväksi odotellaan jo uutta myräkkää.

Aamuiset ukkoset saavat jatkoa noin klo 13 jälkeen uuden rintaman saapuessa alueelle, tuoden mukanaan ukkosia sekä mahdollisesti jopa 20 m/s ukkospuuskia. Puuskat saattavat aiheuttaa tuulenkaatoja, ja sitä myöten myös häiriöitä sähkönjakeluun.

Millon kannattaa tehdä ilmoitus sähkökatkosta?

Tällä hetkellä verkostoautomatiikkamme pystyy löytämään viat keskijänniteverkon alueelta, joka kattaa merkittävän osan sähköverkosta. Nämä viat tulevat näkyviin häiriökartallemme. Kartalta pystyt näkemään, onko lähistölläsi oleva vika tiedossamme automatiikan avulla. Jos lähimaastossasi ei näy vikoja punaisilla palloilla merkittynä mutta taloutesi on sähköttä, kannattaa sinun tehdä vikailmoitus lomakkeella tai puhelimitse. Silloin tiedämme lähelläsi olevan vika ja asentajat osaavat lähteä sen sijaintia tarkemmin haravoimaan. Huomaathan, että vikailmoituksilla ilmoitetut viat eivät päivity kartalle. Suurkiitos avustasi korjausurakassa!