Sulkava: Vilkojärven työmaa

Tältä sivulta löydät tietoa Sulkavalla Iitlahden ja Kaipolan kylien alueella kesällä 2024 alkavasta verkostotyömaasta.

Kerromme työmaan etenemisestä tekstiviesteillä – palautteesi on meille tärkeää

Kauriansalmen työmaan alueen asukkaat saavat työmaan etenemisestä tietoa tekstiviestitse hankkeen aikana. Tekstiviestitiedotus on Järvi-Suomen Energian uusi keino viestiä työmaista. Sitä testattiin viime vuonna yksittäisessä hankkeessa. Tänä vuonna tekstiviestit ovat käytössä kymmenellä työmaalla. Tavoitteena on, että asukkaat saisivat jatkossa enemmän tietoa heitä lähellä olevista verkostotyömaista.

Voit jättää ajatuksia ja ideoita oheisen linkin takana löytyvään lomakkeeseen, niistä on meille apua jatkokehityksessä. Kiitoksia!

Jos et tahdo viestejä, voit perua ne vastaamalla saamaasi tekstiviestiin POISTU.

Avaa palautelomake

Sulkavalla, kuten muuallakin Järvi-Suomen Energian toiminta-alueella, taajamien sähköverkon toimitusvarmuusinvestoinnit on pääosin saatu päätökseen jo aiemmin. Nyt keskitymme haja-asutusalueille sähköä syöttävien keskijänniterunkoverkkojen maakaapelointiin ja ilmajohtolinjojen siirtoon metsistä teiden varsiin.

Hankkeessa parannetaan alueen sähköntoimitusvarmuutta sekä sähkönlaatua uudella runkomaakaapeliyhtedellä, sekä siirtämällä kauan sitten metsien keskelle rakennettuja ilmajohtolinjoja teiden varsille. Teiden varsilla linjat ovat vähemmän alttiina kaatuville puille ja oksille sekä vikojen sattuessa niihin pääsee helpommin käsiksi.

Alueella on käynnissä parhaillaan maastosuunnittelu, ja rakentamistyöt alkavat kesällä  2024.  Valmista on määrä olla 2024 marraskuun lopussa. Purkutöitä tehdään talvella 2024-2025,  ja loput viimeistelytyöt tehdään keväällä 2025.

Työmaan sisältö

  • Keskijänniteverkon kaapelointi 4,3 km
  • Keskijänniteverkon ilmajohto 4,0 km
  • Pienjänniteverkon kaapelointi 10,4 km
  • Pienjänniteverkon ilmajohto 1,3 km
  • Muuntamot 9 kpl
  • Valokuitua 5,0 km

Kesä 2024: Rakennustyöt alkaneet hakkuilla

Työmaa on alkanut uusien ilmajohtolinjojen johtokatujen puiden poistolla. Maakaapelointi alkaa kesäkuun ensimmäisillä viikoilla.