Rantasalmi: Vaahersalon työmaa

Tältä sivulta löydät tietoa Rantasalmella Asikkalan ja Vaahersalon ympäristössä kesällä 2024 alkavasta verkostotyömaasta.

Kerromme työmaan etenemisestä tekstiviesteillä – palautteesi on meille tärkeää

Kauriansalmen työmaan alueen asukkaat saavat työmaan etenemisestä tietoa tekstiviestitse hankkeen aikana. Tekstiviestitiedotus on Järvi-Suomen Energian uusi keino viestiä työmaista. Sitä testattiin viime vuonna yksittäisessä hankkeessa. Tänä vuonna tekstiviestit ovat käytössä kymmenellä työmaalla. Tavoitteena on, että asukkaat saisivat jatkossa enemmän tietoa heitä lähellä olevista verkostotyömaista.

Voit jättää ajatuksia ja ideoita oheisen linkin takana löytyvään lomakkeeseen, niistä on meille apua jatkokehityksessä. Kiitoksia!

Jos et tahdo viestejä, voit perua ne vastaamalla saamaasi tekstiviestiin POISTU.

Avaa palautelomake

Rantasalmella, kuten muuallakin Järvi-Suomen Energian toiminta-alueella, taajamien sähköverkon toimitusvarmuusinvestoinnit on pääosin saatu päätökseen jo aiemmin. Nyt keskitymme haja-asutusalueille sähköä syöttävien keskijänniterunkoverkkojen maakaapelointiin ja ilmajohtolinjojen siirtoon metsistä teiden varsiin.

Hankkeessa parannetaan alueen sähköntoimitusvarmuutta sekä sähkönlaatua kaapeloimalla vanhoja keskijänniteilmajohtoja ja korvaamalla pienitehoisia haaralinjoja tehokkaammalla 1 kilovoltin tekniikalla. Alueen erityispiirteenä ovat Vaahersalon ja Saksanniemen luonnosuojelualueet, jotka huomioidaan tarkasti suunnittelussa ja rakentamisessa.

Vaahersalontie on kapea ja kaivaminen tien laitaan tehdään tieltä käsin, joten toivomme kärsivällisyyttä alueen asukkailta ja mökkiläisiltä kesän aikana.

Alueella on käynnissä parhaillaan maastosuunnittelu, ja rakentamistyöt alkavat kesällä  2024.  Valmista on määrä olla 2024 marraskuun lopussa. Purkutöitä tehdään talvella 2024-2025,  ja loput viimeistelytyöt tehdään keväällä 2025.

Kesä 2024: Rakennustyöt alkavat

Työmaa on alkanut puistomuuntamoiden sijoituspaikkojen raivauksella ja perustuksien teolla. Maakaapelointi alkaa kesäkuun ensimmäisillä viikoilla.