Puumala: Sahalahden työmaa

Tältä sivulta löydät tietoa Puumalan Sahalahden ja Ihanteensalon suunnalla kesällä 2024 alkavasta verkostotyömaasta.

Kerromme työmaan etenemisestä tekstiviesteillä – palautteesi on meille tärkeää

Sahalahden työmaan alueen asukkaat saavat työmaan etenemisestä tietoa tekstiviestitse hankkeen aikana. Tekstiviestitiedotus on Järvi-Suomen Energian uusi keino viestiä työmaista. Sitä testattiin viime vuonna yksittäisessä hankkeessa. Tänä vuonna tekstiviestit ovat käytössä kymmenellä työmaalla. Tavoitteena on, että asukkaat saisivat jatkossa enemmän tietoa heitä lähellä olevista verkostotyömaista.

Voit jättää ajatuksia ja ideoita oheisen linkin takana löytyvään lomakkeeseen, niistä on meille apua jatkokehityksessä. Kiitoksia!

Jos et tahdo viestejä, voit perua ne vastaamalla saamaasi tekstiviestiin POISTU.

Avaa palautelomake

Puumalassa, kuten muuallakin Järvi-Suomen Energian toiminta-alueella, taajamien sähköverkon toimitusvarmuusinvestoinnit on pääosin saatu päätökseen jo aiemmin. Nyt keskitymme haja-asutusalueille sähköä syöttävien keskijänniterunkoverkkojen maakaapelointiin ja ilmajohtolinjojen siirtoon metsistä teiden varsiin.

Hankkeessa parannetaan alueen sähköntoimitusvarmuutta sekä sähkönlaatua kaapeloimalla vanhoja keskijänniteilmajohtoja. Pienjänniteverkon parannustarpeet on huomioitu hankkeessa ja myös pitkiä pienjänniteverkon haaroja korvataan tehokkaammalla 1 kilovoltin tekniikalla.

Alueella on käynnissä parhaillaan maastosuunnittelu, ja rakentamistyöt alkavat kesällä 2024.  Valmista on määrä olla vuoden 2024 lopussa. Purkutöitä tehdään talvella 2025,  ja loput viimeistelytyöt tehdään keväällä 2025.

Työmaan sisältö

  • Keskijännitemaakaapelia n.9,5 km
  • Keskijänniteilmajohtoa n. 3,5 km
  • Muuntamoita 13 kpl
  • Valokuitua n. 13,5 km

 

2024 Kesäkuu: Työmaa alkanut perustustöillä

Työmaa on lähtenyt liikkeelle puistomuuntamoiden perustuksien kaivamisella. Alueella työskentelee muutamia kaivinkoneita.