Joutsa / Hartola : Oravakivensalmen työmaa

Tältä sivulta löydät tietoa Jaalan ja Hartolan rajalla keväällä 2024 alkavasta verkostotyömaasta. Työmaa sijaitsee Joutsassa Karimäellä ja Vähä-Joutsassa sekä Hartolassa Rusin ja Ansion kylien alueella.

Kerromme työmaan etenemisestä tekstiviesteillä – palautteesi on meille tärkeää

Orakivensalmen työmaan alueen asukkaat saavat työmaan etenemisestä tietoa tekstiviestitse hankkeen aikana. Tekstiviestitiedotus on Järvi-Suomen Energian uusi keino viestiä työmaista. Sitä testattiin viime vuonna yksittäisessä hankkeessa. Tänä vuonna tekstiviestit ovat käytössä kymmenellä työmaalla. Tavoitteena on, että asukkaat saisivat jatkossa enemmän tietoa heitä lähellä olevista verkostotyömaista.

Voit jättää ajatuksia ja ideoita oheisen linkin takana löytyvään lomakkeeseen, niistä on meille apua jatkokehityksessä. Kiitoksia!

Jos et tahdo viestejä, voit perua ne vastaamalla saamaasi tekstiviestiin POISTU.

Avaa palautelomake

Joutsassa ja Hartolassa, kuten muuallakin Järvi-Suomen Energian toiminta-alueella, taajamien sähköverkon toimitusvarmuusinvestoinnit on pääosin saatu päätökseen jo aiemmin. Nyt keskitymme haja-asutusalueille sähköä syöttävien keskijänniterunkoverkkojen maakaapelointiin ja ilmajohtolinjojen siirtoon metsistä teiden varsiin.

Hankkeessa parannetaan alueen sähköntoimitusvarmuutta sekä sähkönlaatua maakaapeloimalla vanhoja keskijänniteilmajohtoja sekä siirtämällä kauan sitten metsien keskelle rakennettuja ilmajohtolinjoja teiden varsille. Teiden varsilla linjat ovat vähemmän alttiina kaatuville puille ja oksille sekä vikojen sattuessa niihin pääsee helpommin käsiksi.

Alueella on käynnissä parhaillaan maastosuunnittelu, ja rakentamistyöt alkavat keväällä  2024.  Valmista on määrä olla 2024 marraskuun lopussa. Purkutöitä tehdään talvella 2024-2025,  ja loput viimeistelytyöt tehdään keväällä 2025.

Työmaan sisältö

  • Keskijänniteilmajohto 6,3 km
  • Keskijännitekaapelointi 15,4 km
  • Pienjännitekaapelointi 45 km
  • Pienjänniteilmajohto 6 km
  • Kuitukaapelointi 30 km
  • Muuntamoita 36 kpl

2024 Huhtikuu: maakaapeloinnit ovat alkaneet

Työmaan maakaapelin kaivuut alkoivat viikolla 16 Niemistenkyläntien alueella. Alueella liikkuvien on hyvä huomioida työkoneiden työskentely ja noudattaa varovaisuutta työkoneiden läheisyydessä.

2024 Touko-kesäkuu: työt etenevät

Kaivuutyöt etenivät toukokuun lopulla Rusin alueelle.