Beautiful landscape image of high pine tree in forest against dark sky with heavy rainy clouds

Vienon tuhojen korjaustyöt etenevät – 2000 sähkötöntä taloutta jäljellä

Tuulten rauhoituttua puolen päivän aikaan uudet viat ovat vähentyneet ja korjaustyöt ovat olleet hyvässä vauhdissa. Suurin osa vioista saadaan korjattua tämän päivän aikana, mutta mutta etenkin Kangasniemen ympäristössä pienjänniteverkon vikojen korjaus jää varmasti osin huomiselle.

Tuulet alkoivat rauhoittumaan puolen päivän maissa ja siitä eteenpäin uusien vikojen määrä on vähentynyt sähköttömien määrän ollessa hyvässä laskussa. Tällä hetkellä osalla alueista ollaan vielä rajausvaiheessa, mutta suuressa osassa aluetta on päästy jo korjaamaan vikoja. Pääsääntöisesti vauriot ovat olleet pieniä, joko linjoille kaatuneita puita tai sellaisen vuoksi katkenneita johtoja. Tämän hetken arvioiden mukaan keskijänniteviat saadaan pääosin korjattua tämän päivän aikana. Eteläisellä ja itäisellä alueella on päästy osin jo pienjänniteverkon vikojenkin kimppuun, mutta etenkin Kangasniemen ympäristössä niiden korjaus jää varmasti isoilta osin huomiselle.

Tällä hetkellä koko verkkoalueellamme on noin 2000 sähkötöntä taloutta ja noin 28 erillistä keskijännitevikaa. Pahin tilanne on Kangasniemen suunnalla, jossa vikapaikkoja on paljon eri puolilla. Korkeimmillaan sähköttömiä talouksia oli hetkellisesti 13 000 aamuyhdeksän aikoihin.

Asentajaryhmiä on saatu käyttöön myös muilta urakoitsijoilta ja myös erikseen vianrajaukseen on saatu apuja. Myös helikopteri on lähdössä ilmaan heti tuulien rauhoituttua, tarkoituksena etsiä keskijännitevikapaikkoja Kangasniemen ympäristöstä alkaen ja edeten siitä tilanteen mukaan lähialueille.