Vieno-myrsky tekee tuhoja Järvi-Suomen Energian verkkoalueella – 11 000 sähkötöntä taloutta

Vieno-myrskyn puuskatuulet ovat kaataneet kosolti yksittäisiä puita verkkoalueella, mutta suurilta tuhoilta on vielä vältytty. Tuulet rauhoittuvat ennusteiden mukaan työpäivän aikana, mutta viankorjaus jatkuu varmasti ainakin illan ajan.

Vienoksi nimetty myrsky saapui alueellemme tiistaina klo 7 maissa ja voimistuvat puuskat nostivat vikamäärää nopeasti. Tähänastinen vikamäärähuippu saavutettiin klo 8:45, kun sähköttömänä oli noin 13 000 asiakasta ja yksittäisiä vikapaikkoja noin 50. Ensipuraisun jälkeen uusien vikojen ilmestyminen on rauhoittunut, mutta vikapaikkoja on useilla kaukokäyttöväleillä, joten sähköttömien vähentyminen etenee käsirajauksen tahtiin. Tähän asti löydetyt vikapaikat ovat olleet yksittäisiä linjoille kaatuneita puita, suurempia vaurioita ei ole vielä löytynyt. Kovimmat tuulet ovat kuitenkin ennusteiden mukaan vielä edessä.

Puuskien vaikutusalue on ennusteissa pysynyt suurin piirtein paikoillaan, joten suurimmat vaikutukset ovat todennäköisesti luvassa suurin piirtein valtatie viiden pohjoispuolelle. Yksittäisiä vikoja on tullut, ja todennäköisesti tulee, myös eteläiselle puoliskolle.

Tuulet rauhoittuvat ennusteiden mukaan työpäivän aikana, mutta viankorjaus jatkuu varmasti ainakin illan ajan. Pienjänniteverkon vikoja jäänee korjattavaksi vielä huomiselle.