Viankorjaus on hyvässä vauhdissa

Voimakkaat puuskatuulet jättivät pahimmillaan lähes 30 000 asiakasta ilman sähköä keskiviikkoiltana. Illan aikana yli puolet tästä asiakasmäärästä sai sähköt takaisin. Korjaustyöt jatkuvat torstaipäivän.

Maastossa tehdään vikojen rajausta kovalla tahdilla koko illan ja läpi yön. Korjaustoimiin päästään heti aamulla, jolloin myös helikopterit nousevat ilmaan etsimään keskijänniteverkon vikapaikkoja.

Myrskyrintama ylitti lähes koko Järvi-Suomen Energian alueen muutaman tunnin aikana. Voimakkaat puuskatuulet, esimerkiksi Luhangalla noin 30 m/s, jättivät lähes 30 000 taloutta ilman sähköjä. Illalla kello 23 aikaan sähköttömiä asiakkaita on alle 14 000.

Vikojen rajaus aloitettiin heti tuulten tyynnyttyä. Kaikki liikenevä resurssi on illan ja yön ajan liikkeellä maastossa ja rajausta tehdään kovalla tahdilla. Viat pyritään saamaan rajattua aamuun mennessä, jolloin aloitamme korjaustoimet. Helikopterit etsivät aamusta alkaen keskijänniteverkon vikapaikkoja korjauksen nopeuttamiseksi.

Sekä käyttökeskus- että asentajaresurssia saatiin liikkeelle hyvin, samoin toimihenkilörajaajia. Vikapalvelu oli varautunut tilanteeseen ennakkoon ja resurssia saatiin lisättyä kiitettävästi. Nopea tilanne aiheutti kuitenkin huomattavan puhelumäärän ja tämän johdosta puhelinpalvelu on jokseenkin ruuhkautunut. Kaikkia edellä mainittuja resursseja on vahvistettu myös huomispäivälle.

Korjaustyötä maastossa nopeuttaa, jos ajoteiden puomit pidetään auki. Näin korjauskalusto pääsee etenemään työssään.

Vikapalvelunumeroomme 0800 90440 kannattaa soittaa vain, jos tietää vian aiheuttajan, kuten sähkölinjaan nojaavan puun. Voit myös ilmoittaa vikapaikan lomakkeella.

Puita ei saa missään tapauksessa itse poistaa linjoilta omatoimisesti eikä mahdollisiin maassa oleviin johtoihin saa koskea sähköiskun vaaran takia.

Keskijänniteverkon tilaa voit seurata internet-sivujemme häiriökartalta. Tilannetietoa välitämme myös some-kanaviemme Facebookin (@jarvisuomenenergia) ja Twitterin (@jarvisuomenene) kautta.