Varaudumme torstaina saapuviin voimakkaisiin tuuliin

Järvi-Suomen Energian jakeluverkon alueelle ennustetaan saapuvan torstaina 19.11. päiväksi ja illaksi matalapainealue, joka tuo mukanaan sadekuuroja ja puuskittaista tuulta. Olemme kumppaneidemme kanssa aloittaneet valmistautumisen ja lisähenkilöstöä on varattu korjaustöihin, valvomoon ja vikapalveluun.

Huomiselle on tuoreimpien ennusteiden mukaan luvassa huomattavia tuulia päivälle ja alkuillalle koko Järvi-Suomen Energian verkkoalueelle, painottuen kuitenkin jakelualueen luoteisosaan. Voimakkaimmat alueelliset tuulet liikkuvat matalapaineen keskuksen mukana Suomen yli jonkin verran jakelualueemme pohjoispuolelta, mutta koko verkkoalueen yli kulkevien sadekuurojen yhteydessä on mahdollisuus alueellisiin, suhteellisen voimakkaisiinkin puuskiin, joiden ennustaminen on vaikeaa.

Nostamme varmuuden vuoksi varautumistasoamme, jotta myrskyn sattuessa iskemään voimalla saamme palautettua sähköjä nopeasti.  Ennustetut tuulet ajoittuvat onneksi hyvin pitkälti päiväsaikaan, joten viankorjaustöihin saadaan tarvittaessa nopeasti reilusti asentajia ja korjaustyöt sujuvat joutuisammin päivänvalossa. Myös valvomomme miehitystä on nostettu tilanteen varalta ja vikapalveluihimme on varattu lisäresursseja.

Ajantasaisin tieto tilanteesta löytyy Sähkökatkot-sivultamme.