Uusi kulutusvahti auttaa energiansäästäjää

Sähkön säästäjän on hyvä tietää, miten valitut keinot purevat. Sähköinen Helmi- asiointipalvelu antaa ajantasaista tietoa omasta sähkönkäytöstä. Uusin palvelu on kulutusvahti, jolla pääsee suitsemaan omaa energiankäyttöä entistä enemmän.

Marraskuussa avattiin sähkönsäästäjän avuksi uusi kulutusvahti. Palvelu antaa nopeasti tiedot omasta kulutuksesta ja esimerkiksi vertailut aikaisempaan jaksoon. Näin se toimii.

1. Seuraa omaa sähkönkulutustasi. 

Kulutusvahti kertoo omat sähkönkäyttötietosi sekä kWh:na että euroina. Hinta-kohdasta näet siirron ja verojen osuuden. Jos haluat nähdä myös energian osuuden, aseta palveluun hintatiedot omasta sähkösopimuksestasi. Vielä tarkempia sähkönkäyttötietojasi saat Kulutustiedot-osiosta.

2. Aseta kulutusraja, jota et halua ylittää

Määritä itsellesi kuukausikohtainen euromääräinen kulutusraja, niin kulutusvahti lähettää sinulle viestin rajan lähestymisestä (rajasta 75 % täyttynyt) ja toisen viestin, jos raja ylittyy. Osoitteen ja yhteydenottokanavan voit määritellä oikeassa reunassa olevaan yhteystiedot-osioon.  Viestit voit tilata viiteen puhelinnumeroon ja viiteen sähköpostiin. 

3. Haluatko viestin, jos kulutus muuttuu olennaisesti aikaisemmasta? Aseta hälytysraja!

Kulutusvahti lähettää sinulle viestin, jos kulutuksesi muuttuu yli määrittelemäsi hälytysrajan verran aikaisemmasta kulutuksestasi. Hälytysraja vertaa kahta edellistä mitattua kulutusjaksoa. Ajanjakso voi olla kuukausi, viikko tai päivä. Hälytysrajaksi voit määritellä 20, 40 tai 60 %. Kulutuksen muutos voi johtua lämmityskaudella esimerkiksi rikkoutuneesta ikkunasta. Viesti lähetetään myös silloin, jos kulutus loppuu kokonaan. Viestintäkanavan voit määritellä yhteystiedoissa.

Helmi-palvelu on sähköinen asiointipalvelu, jossa voit hoitaa sähkön verkkopalveluun liittyviä asioita. Ensimmäisellä kerralla asioidessasi sinun tulee rekisteröityä palvelun käyttäjäksi. Sen jälkeen pääset palveluun sähköpostiosoitteen ja salasanan avulla.

Katso ohjeet: jseoy.fi/rekisteroidyhelmiin/

Muistathan myös nämä!

Muuttuiko sähköpostiosoitteesi? 

Päivitä käyttäjätietosi Helmi-palveluun ”Käyttäjäprofiilin asetukset” -kohtaan. Sähköpostiosoitteen vaihdon yhteydessä sinulle lähetetään 6-numeroinen vahvistuskoodi uuteen sähköpostiosoitteeseen. Koodi on voimassa 24 tuntia. Koodin syöttämisen jälkeen järjestelmä kirjaa sinut ulos Helmi-palvelusta, ja voit kirjautua uudelleen käyttämällä uutta sähköpostiosoitetta salasanan pysyessä ennallaan.

Koontinäkymä auttaa, jos sinulla on useita käyttöpaikkoja

Koontinäkymä löytyy omalta välilehdeltään palvelun vasemmasta navigaatiosta. Koontinäytön avulla voit luoda omia näkymiä käyttöpaikoista. Näet koontinäytön avulla valitsemiesi käyttöpaikkojen kulutustiedot ja -vertailun. Valitset vain haluamasi käyttöpaikat ja lisäät ne näkymään. Koontinäkymältä voit myös poistaa käyttöpaikkoja muokkaustilassa tai vaihtoehtoisesti voit poistaa koko näkymän.

Tarkista myös Vikapalvelun yhteystietosi

Varmistathan, että yhteystietosi ovat ajan tasalla myös Helmi-palvelun Vikapalvelu-kohdassa. Näin saat heti tiedon sähkönjakelussa tapahtuvista muutoksista.