Ukkoskuuroja ennustettu iltapäivästä alkaen – varaudumme vikojen hoitamiseen

Järvi-Suomen Energian verkkoalueelle odotetaan saapuvaksi tänään iltapäivällä ukkoskuurorintama mukanaan 20 m/s puuskatuulia. Olemme varanneet lisäresursseja mahdollisten sähköverkon vikojen hoitamiseksi.

Epävakaisempaa säätä on luvassa tänään iltapäivällä, kun kaakosta työntyvä lämmin ilma yhdistyy maan yli kulkevan matalapaineen sateisiin muodostaen hyvin otolliset olosuhteet ukkosten kehittymiselle. Yksittäiset kuurot ovat ennusteiden mukaan kohtalaisen hidasliikkeisiä (n. 40-50 km/h), mutta ryppäiksi tai nauhoiksi järjestäytyvät useammat kuurot saattavat aiheuttaa paikallisesti myös yli 20 m/s puuskia ollen ennusteiden suurin riski. Pohjois-Karjalan ja Pohjois-Savon alueilla arvioidaan olevan riski paikoin myös yli 25 m/s puuskille.

Edellä kuvatun vahvuisia puuskia ei kuitenkaan verkkoalueellamme tulla todennäköisesti näkemään. Otollisimmat olosuhteet myräkälle alkavat iltapäivällä ja tilanne päättyy illan kuluessa rintaman liikkuessa kohti koillista. Puuskatuulet ja salamointi voivat aiheuttaa paikoin sähköjen katkeamista. Olemme aloittaneet valmistautumisen mahdollisten vikojen hoitamiseen.

Tilanteen johdosta asentajien varallaoloa on lisätty tämän illan ja yön ajaksi. Myös Evisionin dronet lentäjineen on asetettu varallaoloon. Lisäksi verkonvalvomoon ja vikapalveluun on varattu lisäkäsiä.