Tauno-myrsky teki tuhojaan Järvi-Suomessa tiistain vastaisena yönä

Taunoksi nimetty myrsky ylitti verkkoalueemme viime yönä puolen yön tienoilla. Voimakkaat tuulet tekivät raskaita tuhoja kaataen suuriakin puita ja katkoen sähköpylväitä sekä rikkoen komponentteja. Viankorjausta jatkettiin yön yli ja se on jatkunut vahvistetulla joukolla päivän valjetessa.

Voimakas Tauno-myrsky lipui verkkoalueemme ylitse 20-03 välisenä aikana tehden tuhojaan. Uusia vaurioita verkkoon syntyi vielä klo 01 jälkeenkin, tuulien jo pikkuhiljaa tyyntyessä. Yksi hankalimmista alueista sijaitsee Joutsan ja Hankasalmen välillä, jossa seutujen väliselle runkojohdolle on kaatunut useita puita.

Puuskittainen tuuli on kaatanut sankoin joukoin puita sähkölinjoille rikkoen rakenteita ja katkoen pylväitä. Tuhojen raivaaminen hidastaa korjaustoimenpiteitä. Tällä hetkellä sähköttömiä talouksia on 3500. Vikojen korjaus jatkuu reilun 50 asentajan voimin.

Voit seurata seutusi tilannetta häiriökartalla

Jos aiot tehdä vikailmoituksen kotisi puuttuvista sähköistä, tarkista ensin kartalta, onko alueellasi sähköverkon vikaa merkitsevä punainen pallo. Jos pallo löytyy läheltäsi, vika on keskijänniteverkossa, ja silloin meillä jo tiedossa.

Ilmoitathan meille vikailmoituslomakkeella tietämistäsi vikapaikoista, kuten sijainti puusta linjalla. Tiedot vikapaikkojen sijainneista ovat aina arvokkaita ja nopeuttavat vian korjaamista.

Siirry häiriökartalle