Podcast jakso 6: Energia – monien mahdollisuuksien ala

Podcast-sarjamme on nyt saapunut satamaan kuudennen jakson myötä. Tässä jaksossa hypätäänkin verkkojen maailmasta puhumaan työmaailmasta energian parissa, ja millaisia uramahdollisuuksia se voi tarjota. Tämän päivän jaksossa vieraina ovat energia-alalle työllistyneet Joel Kari Savon Voimasta ja Tatja Syrjämäki Järvi-Suomen Energiasta sekä asiantuntijavieraana Maiju Korhonen Energiateollisuudesta. Tervetuloa linjoille!

Ilmastonmuutosta jarruttava maailma tarvitsee paljon tekijöitä. Energia-ala on tässä työssä tärkeässä keskiössä. Energian parissa on valtava määrä kiinnostavia työtehtäviä tarjolla ja tarvitaan uusia tekijöitä. Nuorien ykkösvalintana ei kuitenkaan viimeisimpien urahaavetutkimusten perusteella ole energia-sektori, vaan ala pitää perää listoissa. Miten saada nuoret tunnistamaan nämä mahdollisuudet ja kiinnostumaan alasta? Kokemusasiantuntijoiksi aiheesta kutsuimme studioon energian pariin työllistyneet Tatja Syrjämäen ja Joel Karin jakamaan omia kokemuksiaan ja näkökantojaan. Erityisesti meitä kiinnosti, mikä sytytti heillä kipinän työllistyä energia-alalle, vai oliko ura tähtiin kirjoitettu sattuma. Asiantuntijana studiossa Energiateollisuuden Maiju Korhonen valaisemassa meitä työmaailman näkymistä energia-alalla.

Podcastia toteuttavat yhteistyössä Järvi-Suomen Energia, Kymenlaakson Sähköverkko, Pohjois-Karjalan Sähkönsiirto ja Savon Voima Verkko.

Kuuntele myös muut podcastin julkaistut jaksot

Julkaistut podcastin jaksot