Palaamme normaaliin valmiuteen – seuraamme tarkasti sään kehitymistä

Viikonlopun yli jatkuneet ajoittaiset lumisateet ovat aiheuttaneet pieniä satunnaisia häiriötä verkkoalueella, jotka on saatu korjattua vikkelästi. Lumisadetta on tiedossa vielä tuleville päiville, mutta pienien sademäärien myötä niiden ei pitäisi aiheuttaa suuria ongelmia. Palaamme normaaliin valmiuteen, mutta jatkamme tilanteen tiivistä seuraamista

Viikonloppu sujui pääosin rauhallisesti, lauantaina lauhtunut sää aiheutti muutamia keskijännitevikoja ympäri verkkoaluetta, mutta toisaalta siivosi myös hyvin puustoa vanhasta lumesta. Uusi lumi taas tuli pääosin sen verran kosteassa muodossa että sitäkään ei merkittävästi puihin jäänyt.

Tänään satanut räntä on tarttunut jossain määrin puihin ja etenkin Lievestuoreen nurkilla maisema on jälleen varsin talvinen (oheinen kuva), kun kosteaa lunta on päivän aikana tullut yli 10cm. Kyseisellä alueella oli iltapäivällä kiusana kaksi keskijännitevikaa, mutta muuten sade ei ole aiheuttanut mainittavia toimintoja verkossa. Tämän päivän osalta sateet ovat Järvi-Suomen Energian alueen pitkälti ohittaneet eli uusia vikoja ei sateen vuoksi ole ennen huomista odotettavissa.

Lieviä sateita tiedossa – seuraamme tilannetta

Huomenna iltapäivällä saapuu jälleen uusi sadealue, joka tulee ennusteiden mukaan noin nollan ja yhden pakkasasteen välisessä lämpötilassa eli olomuoto on enemmän tai vähemmän kosteaa lunta. Sademäärä jää muutamiin millimetreihin joten kovin suuria vaikutuksia tästäkään ei ole odotettavissa vaikka yksittäisiä vikoja voikin tulla.

Vaikka tilanne onkin osin epävakaa, palataan takaisin normaaliin valmiuteen (vihreä tila). Sääennusteita ja tilanteiden kehittymistä seurataan tästä huolimatta aktiivisesti, kuten normaalistikin.