Mahdollisia ukkoskuuroja ja puuskatuulia odotettavissa lauantaiksi – lisäämme varallaoloa

Itäisen Suomen ylittää lauantain aikana saderintama, joka voi tuoda mukanaan ukkoskuuroja ja 20 m/s puuskatuulia. Sähköverkon viankorjaukseen varataan lisäresursseja viikonlopun ajaksi.

Lauantaipäivänä verkkoalueemme ylitse matkaa saderintama, jonka ennustetaan aiheuttavan kulkiessaan ukkosia ja 20 m/s vahvuisia ukkospuuskia. Saderintaman reitti kulkee Suomelahdelta Kainuun eteläisiin osiin, ja sen on määrä ylittää verkkoalue lauantai-iltaan mennessä. Mahdolliset puuskat edeltävät sadealuetta ja potentiaalia on voimakkaille ukkoskuuroille. Tämänhetkisen ennusteen perusteella kehittyvät ukkoset voivat kuitenkin olla melko paikallisia ja rintaman siirtyessä lännestä itään ukkosten todennäköisyys pienenee.

Lauantaisen saderintaman jälkeen sunnuntaina vaikuttaisi kehittyvän voimakas matalapaine Suomen lounaispuolelle, mutta ennusteet sen liikkeille ja kehittymiselle ovat erittäin epävarmoja. Tilannetta seurataan aktiivisesti ja lisää väkeä varataan viankorjaukseen ja verkonvalvomoon viikonlopun ajaksi.