Lumimyräkkää luvassa viikonloppuna – varaudumme mahdollisin häiriöihin

Viikonlopuksi ennustetaan Suomeen tukevaa lumimyrskyä. Ennusteiden perusteella lämpötila Järvi-Suomen Energian alueella pysyy tukevasti pakkasella eikä tuulikaan ylly merkittäviin voimakkuuksiin. Varaudumme kuitenkin häiriöihin lisäämällä vahvuutta korjaushenkilöstössä ja verkonvalvomossa.

Viikonlopuksi povataan eteläiselle Suomenpuolikkaalle kunnon lumimyrskyä. Etelä-lounaan puoleinen tuuli puhaltaa verkkoalueellamme lauantai-iltana voimakkaimmillaan noin 17-19m/s ja sadealue tuo koko alueelle arviolta noin 15-25cm uutta lunta. Ennustettu lämpötila Järvi-Suomen Energian alueella pysyy tukevasti pakkasella eikä tuulikaan ylly merkittäviin voimakkuuksiin. Routaisessa ja pääosin vähälumisessa puustossa ei tilanteen kuitenkaan odoteta tuovan huomattavia vaikutuksia.

Satavan pakkaslumen ei pitäisi vaikuttaaa merkittävästi sähkönjakeluun. vaikka sitä määrällisesti tuleekin paljon. Lumimassat voivat toki hidastaa asentajien liikkumista, mikäli liikkumisen tarvetta tulee. Myös mökkiläisten ja muilla tiellä liikkujien kannattaa huomioida autoillessaan mahdollisesti kertyvät lumimassat: tiellä lumen vaikutukset voivat näkyä vahvemmin, ja sunnuntai-iltana saattaa mökiltä poispääsemisessä olla pienemmillä autoilla haasteita.

Varaudumme mahdollisiin häiriöihin

Vaikka viikonlopun tilanne verkkoalueella näyttää ennusteiden valossa positiiviselta, on mahdollisiin häiriöihin varauduttu. Valmiutta on lisätty viikonlopuksi niin vikapalvelussa kuin asentajienkin keskuudessa. Myös verkonvalvomoon on saatavilla lisäkäsiä tarpeen tullen.