Lumikuormat puissa aiheuttavat katkoja Järvi-Suomen Energian verkossa

Eilisen aikana sataneet lumikuormat aiheuttavat yhä vikoja sähköverkossamme. Viankorjaus etenee useiden asentajaryhmien turvin, ja avuksi pyritään saamaan helikopteri aamun aikana.

Eilisen aikana sataneet runsaat nuoskalumet ovat aiheuttaneet häiriöitä verkkoalueellamme. Lumikuormien linjoille taivuttamat puut alkoivat aiheuttaa katkoja verkkomme keski- ja pohjoisosissa eilisen päivän aikana. Vikamäärät kasvoivat illan aikana sään kylmetessä ja lumen alkaessa tarttua tiukemmin puustoon. Enimmillään katkoja on ollut reilut 1800, mutta määrä on saatu vähennettyä tämänhetkiseen vajaaseen 600. Yöllä korjaustöiden aikana vikoja on syntynyt myös lisää, joka on hidastanut korjauksien valmistumista.

Tällä hetkellä maastossa on useita asentajatyöryhmiä poistamassa puita linjoilta. Lisäksi pyrimme aamun aikana samaan käyttöömme helikopterin sahaamaan linjoja vapaaksi “räipistä”.

Tänään verkkoalueen ylittää vielä toinen hieman heikompi sadealue. Lämpötila näyttää tämän hetken ennusteissa olevan tällöin koko verkkoalueella vähintään asteen verran plussalla ja käyvän sadealueen jälkeen +2 puolella. Mikäli sää toteutuu ennustettuna, pudottanee se nyt puihin jääneitä lumia melko tehokkaasti. Tämä on toivottavaa, sillä huomisen jälkeen sää jälleen kylmenee. Jos puustossa nyt oleva kuorma pääsee jäätymään sinne kiinni, voi tilanteesta aiheutua pidempikestoistakin häiriötä.