Linjoja pitkin -podcast jakso 1: Kestääkö sähköverkkö tulevaisuudessa?

Podcast-sarja alkaa! Elämme energiamurroksen aikaa samalla, kun sähkökulutus kasvaa. Mitä tulevaisuuden sähköverkolta odotetaan ja kestääkö se lisääntyvän sähkönkulutuksen? Keskustelemassa Jukka Leskelä Energiateollisuus ry:stä ja Lauri Siltanen Savon Voima Verkko Oy:stä. Podcastin juontaa Kimmo Ohtonen. Tervetuloa linjoille!

Onko kaikille tarjolla samanlaiset mahdollisuudet uuden tekniikan hyödyntämiseen ja pysyykö sähköverkko mukana energiamurroksen muutokselle kaavaillussa haasteellisessa aikataulussa? Hiilineutraaliin energiantuotantoon siirtyminen niin sähkön, kuin kaukolämmön osalta on jo hyvin pitkällä. Kokonaistavoite vaatii kuitenkin muutoksia myös asiakkaiden toiminnassa niin kotitalouksien kuin yritysten osalla. Useissa tapauksissa ne edellyttävät uuden teknologian, kuten vaikka sähköautojen ja aurinkovoimaloiden käyttöönottoa.

Näistä ja monista muista tähän murrokseen liittyvistä asioista keskustelemassa ovat toimitusjohtaja Jukka Leskelä Energiateollisuus ry:stä ja toimitusjohtaja Lauri Siltanen Savon voima Verkko Oy:stä. Lähde mukaan linjoille!

Podcastia toteuttavat Järvi-Suomen Energia, Kymenlaakson Sähköverkko, Pohjois-Karjalan Sähkönsiirto ja Savon Voima Verkko

Kuuntele myös podcastin muut julkaistut jaksot

Julkaistut podcastin jaksot