Lauha sää lisää lumikuormien aiheuttamia katkoja – lisäämme varallaoloa

Lauhan sään myötä lumikuormat käyvät raskaammiksi lisäten sähkökatkojen mahdollisuutta tulevan illan ja yön aikana. Varaudumme vikoihin lisäämällä asentajavahvuutta. Lauhan sään jatkuessa tilanne helpottuu lumien alkaessa irrota puista.

Voimistuvan tuulen ja lauhtuvan kelin vuoksi varaudumme mahdollisiin sähkönjakelun häiriöihin lisäämällä asentajien varallaoloa. Kovin pahaa tilannetta ei ole odotettavissa, koska nykyinen lumikuormatilanne ei ole kovin laaja, eikä uutta lunta tai räntää ole tämän rintaman yhteydessä näköpiirissä. Huomenna lämpötilan ennustetaan nousevan koko verkkoalueella niin korkealle että puut todennäköisesti puhdistuvat kokonaan lumesta.

Lumikuormien aikaan painava lumi taivuttaa puita linjojen ylle, ja tuuli saa oksat osumaan johtoon tai katkaisee rungon kokonaan. Vaikka tämänhetkinen lumikuormatilanne ei kokonaisuudessaan ole kovin paha, on alueittain suuria eroja. Tietyillä alueilla lumikuormat puustossa ja johdoissa voivat olla merkittäviäkin. Nämä paikalliset olosuhteet yhdistettynä voimistuvaan tuuleen saattavat aiheuttaa jonkin verran vikoja tulevan yön aikana. Aamuyöstä lämpötilat ovat jo sen verran nollan yläpuolella että tilanne rauhoittunee viimeistään tuolloin.