Jatkamme korotettua varautumista viikonlopun yli epävakaisen sään vuoksi

Viimeyön lumisateet aiheuttivat vain pieniä häiriöitä eri puolilla verkkoa. Sadealueita kulkee alueemme yli viikonlopun aikana, ja lauhan sään myötä sateen muoto tulee vaihtelemaan. Jatkamme edellisyön varautumistasoa viikonlopun yli.

Viimeöiset lumisateet eivät arvion mukaisesti aiheuttaneet merkittäviä häiriöitä sähkönjakeluun, vaikka yksittäisiä keskijänniteverkon vikoja tulikin. Sadealueita kulkee alueen yli myös tulevina öinä, ja lauhtuvan kelin myötä myös satava muoto tulee vaihtelemaan. Tämän takia varautumista jatketaan edellisyön tasolla viikonlopun yli, eli asentajien varallaoloa on vahvistettu ja myös valvomon ja vikapalvelun resurssit ovat kohdallaan lisätarvetta silmällä pitäen.

Viikonloppuna lämpötila kääntyy plussalle – sadetta tulossa lumena, räntänä tai vetenä

Tänä iltana ja tulevana yönä alueen yli kulkevan sadealueen sateet vaikuttaisivat tulevan pakkaslumena ja määrät eivät ole merkittäviä. Sen jälkeen keli lauhtuu nollan tuntumaan tai pariin lämpöasteeseen – ollaan siis ihan rajoilla sen suhteen, alkaako puusto puhdistua siinä olevasta lumesta. Lumen tippuminen puista vähentäisi sähköjen räpsymisen mahdollisuutta tulevissa myräköissä. Lauantaipäivä on ennusteen mukaan hyvin pitkälti sateeton.

Sunnuntaiaamuna saapuva sadealue tulee nollan pinnassa pyörivän lämpötilan kera ja olomuoto vaihtelee ennusteista riippuen veden ja lumen välillä, tämän osalta on siis riski siihen että sade tulee räntänä joka jää puihin. Iltapäivästä lämpötilan ennustetaan nousevan lähes koko alueella 2 plusasteen tuntumaan, joka tarkoittaisi sitä että sateen häntäpää tulisi vetenä ja puissa mahdollisesti vielä oleva lumi puhdistuisi pois. Su-ma yönä alueen yli kulkee jälleen yksi sadealue, mutta sen voimakkuudessa ja olomuodossa on ennusteissa vielä huomattavaa epävarmuutta. Kovin kovista sateista ei kuitenkaan vaikuttaisi olevan kyse. Jatkamme tilanteen seuraamista.