Järvi-Suomen kesä täynnä tekemistä

Järvi-Suomen alueella järjestetään kesällä 2023 laaja kirjo erilaisia tapahtumia ja festareita, jotka takaavat ikimuistoisia kokemuksia kaikenikäisille ja moneen makuun.

Järvi-Suomi on tunnettu upeista järvimaisemistaan, vehreistä metsistään ja monipuolisista aktiviteeteistaan ympäri vuoden. Kesä on kuitenkin erityisen kaunis ja vilkas aika alueellamme, kun tapahtumakalenteri täyttyy erilaisista musiikki-, kulttuuri-, urheilu- ja ruokatapahtumista.Tässä blogiartikkelissa jaamme kattavan katsauksen alueemme parhaisiin kesätapahtumiin. Osalla tapahtumista on pitkä perinne takanaan, kun taas joitain järjestetään tänä vuonna ensi kertaa.

Sulkavan Suursoudut

Kuva: Juhani Kosonen

Mitä: 55. suursoudut Sulkavalla. Pienen pojan unelmasta kasvanut suuri vuosittainen tapahtuma. Soutua ja melontaa sekä oheisohjelmana karaokea, tanssimusiikkia ja torialue, jolta löytyy tekemistä koko soutujen ajan. Sulkavan Suursoutujen pääkilpailu on 60 kilometrin mittainen venesoutu, johon osallistuu noin 500 soutajaa eri joukkueissa. Lisäksi tapahtumassa järjestetään muita soutukilpailuja eri sarjoissa.
Kenelle: kaikenikäisille ja -tasoisille soutajille, sekä niille, jotka haluavat nauttia hyvästä tunnelmasta ja yhdessäolosta kauniissa järvimaisemissa
Milloin ja missä: 7.-9.7.2023, Sulkava

Lue lisää Sulkavan Suursouduista.

Otava Happy Jazz

Otava Happy Jazz

Mitä: Lions Club Otavan järjestämä hyväntekeväisyyskonsertti Otava Happy Jazz raikaa jo 37. kerran! Konsertin tuotto lahjoitetaan nuoriso-, vanhus- ja vammaistyöhön Mikkelin alueella. Otavan Opiston puistossa on rajoitettu määrä istumapaikkoja, joten osallistujia kannustetaan tuomaan mukana omat piknik-viltit ja evästä.
Kenelle: Kaikenikäisille swing- ja jazz-faneille, jotka kaipaavat rentoa yhdessäoloa musiikin parissa
Milloin ja missä: 8.7.2023, Otava

Lue lisää Otava Happy Jazzeista.

Koikkalan kesätori

Kuva: Jake Kukowski

Mitä: Kesälauantaisin Koikkalan koulun pihapiiri täyttyy kojuista, joissa myydään käsitöitä, kukkia, leivonnaisia ja paikallisia tuotteita. Lisäksi alueella on kahvio. Kesätorille kannattaa suunnata ostoksille tai vaikka vain aistimaan iloista tunnelmaa.
Kenelle: Kohtaamispaikka mökkiläisille, kyläläisille ja lomalaisille
Milloin ja missä: 17.6.-12.8. kesälauantaisin klo 11-13, Koikkala, Juva (Huom! Juhannustori juhannusaattona eli perjantaina klo 11-13)

Lue lisää Koikkalan kesätorista.

Mikkelin Musiikkijuhlat

Mitä: Tänä vuonna 32. kertaa järjestettävät Mikkelin musiikkijuhlat on valittu Vuoden Festivaaliksi 2023. Vuoden teemana on Rakkaus. Festivaali on kasvanut pienestä kamarimusiikkitapahtumasta klassisen musiikin merkkitapahtumaksi, jonka esiintyjäkaartiin kuuluu myös kansainvälisiä tähtiä. Mikkelin Musiikkijuhlien tarjonnasta voi nauttia myös ennen varsinaista juhlaviikkoa ON THE MOVE! -tapahtumissa, joita järjestetään juhannusviikosta eteenpäin lähikunnissa.
Kenelle: Klassisen musiikin harrastajille ja rakastajille
Milloin ja missä: 28.7.-5.8.2023, Mikkeli

Lue lisää Mikkelin Musiikkijuhlista.

Ilokuvafestivaali

Kuva: Ananya Tanttu

Mitä: Kahdeksatta kertaa Mäntyharjulla järjestettävä Ilokuvafestivaali kerää elokuvien ystävät koolle Mäntyharjun Kinoon. Yhdessä kunnan kanssa toteutetulle festivaalille on myynnissä yksittäisiä näytöslippuja sekä sarjalippuja, joilla voi nauttia laajemmin festivaalin tarjonnasta. Festivaalialueella on perinteisesti ollut myynnissä muurinpohjalettuja ja muuta pientä naposteltavaa ja juotavaa.
Kenelle: hyvän mielen elokuvien, onnellisten loppujen ja kohottavien tarinoiden ystäville
Milloin ja missä: 1.-6.8.2023, Mäntyharju

Lue lisää Ilokuvafestivaalista.

Kohinat

Mitä: Nelikymmenvuotisen historian omaava Kohinat yhdistää livemusiikin, ruoan ja kulttuurin tuoden ne kaikkien saataville Jyväskylän Vaajakoskelle. Kohinat tarjoaa erilaisia
aktiviteetteja, työpajoja, esityksiä ja ostosmahdollisuuksia, jotka kiinnostavat kaikenikäisiä kävijöitä. Tunnelmallinen tapahtuma päättyy perinteisesti ilotulitukseen.
Kenelle: Koko perheelle vauvasta vaariin
Milloin ja missä: 9.-13.8.2023, Vaajakoski

Lue lisää Kohinoista.

Suosittelemme myös näitä tapahtumia: