Henkilöstöesittelyssä projektipäällikkö Jani Siltala: “Parasta on työn monipuolisuus ja sen merkitys yhteiskunnan kehityksen turvaajana”

Jani Siltalan ensikosketus yhtiöön ja verkostotöihin tapahtui jo noin 10 vuotta sitten kesätöissä Suur-Savon Sähkö -konsernissa. Nykyisessä työssään Jani on ollut reilut 5 vuotta. Hän tuntee olevansa omalla paikallaan projektipäällikkönä. Kiitosta saa hyvä työyhteisö ja kumppanit, joiden kanssa selvitään haastavistakin tehtävistä.

Mitä tehtäviisi kuuluu? 

– Päätehtäväni on toimia projektipäällikkönä jakeluverkkojen saneerausprojekteissa sekä myös 110 kV ja sähköasemien saneerausprojekteissa tilaajan puolella. Tehtävään kuuluu paljon työskentelyä eri sidosryhmien kanssa. Toimin myös turvallisuuskoordinaattorina, joten turvallisuuden valvonta ja sen kehittäminen projekteissa on myös tärkeä osa työtäni. 

Mikä sinut toi alalle, mikä tehtävissä kiehtoo? 

 – Ala on kiinnostanut aina monipuolisten työtehtävien ja hyvän työtilanteen vuoksi. Työt sähköalalla alkoivat kiinnostamaan entisestään armeijan jälkeen, minkä vuoksi lähdin lukemaan sähköinsinööriksi Mikkeliin. Koulussa minulle kirkastui ajatus, että sähköverkot kiinnostavat kaikista eniten. Sillä tiellä vielä ollaan ja jatko-opiskelut etenevät edelleen samalla alalla. 

– Parasta työssäni on sen monipuolisuus ja se, että pääsee vaikuttamaan yhteiskunnan kehittämiseen sähköverkon puolesta. Tulevaisuudessa tämäkin ala tulee varmasti muuttumaan ja esim. tietoliikenne tulee olemaan entisestään enemmän mukana sähköverkkojen kanssa. Myös sähkön pientuotanto tulee varmasti lisääntymään ja tämä aiheuttaakin uudistuvalle sähköverkostolle omat haasteensa. Tulevaisuuden tekijöitä tarvitaan alalle! 

Miten toteutat yrityksen tavoitteita omassa työssäsi? 

– Kaiken toimintamme pitää olla läpinäkyvää ja asiakkaiden sekä urakoitsijoiden kohtelu tasapuolista. Meillä on määritelty tarkkaan kaikki ohjeet ja hankinta-asiakirjat projekteissa. Näiden pohjalta kilpailutamme hankkeet ja pystymme varmistamaan, että ne tulevat toteutetuksi reilusti ja tasapuolisesti. Työ on useiden projektien päällekkäistä toimintaa. Ympäristöasiat ovat myös tärkeässä roolissa ja saneerausprojekteissa onkin otettu huomioon, että esimerkiksi tulevat uudet muuntamot ovat ympäristöystävällisiä. Kaikissa puistomuuntamoissa on mm. öljynkeruukaukalot, ettei muuntajan rikkoutuessa öljyä pääse luontoon.

Mistä itse saat energiaa? 

– Asun Mikkelissä vaimon ja kahden alle kouluikäisen tyttären kanssa. Vapaa-ajalla tulee ulkoiltua paljon ja peuhattua lasten kanssa. Harrastuksiin kuuluu kesäisin kalastaminen ja maastopyöräily luonnossa sekä vähän harvinaisempi e-urheilu. Jos aikaa jää kaikelta muulta, niin on vapauttavaa laittaa vaan kuulokkeet korville ja pelata tiimikavereiden kanssa muutama peli verkossa. Saa keskittyä vain siihen. Nuorempana tätä tuli harrastettua enemmän ja syvemmällä tasolla, mutta nykyisin vaan harrastusmielessä silloin, jos aikaa jää.  Myös kaikenlainen sähkötekniikkaan ja elektroniikkaan liittyvä rakentelu ja näpräily on lähellä sydäntä.