Helmi-asiointipalveluun on lisätty kulutusvahti

Helmi-asiointipalveluun on lisätty 25.11.2022 kulutusvahti-sivu asiakkaidemme energiansäästämisen avuksi. Voit tilata itsellesi saapumaan ilmoituksen, kun käyttöpaikalle asettamasi kulutusrajat ylittyvät.

Helmi-asiointipalvelustamme voit nyt löytää vasemmasta sivupalkista uuden painikkeen, kulutusvahdin. Kulutusvahdin avulla voit tilata itsellesi kahdenlaisia ilmoituksia. Sivun yläosan mittareista saat myös kootusti tietoa sähkönkulutuksestasi.

Kulutusvahdin avulla voi tilata itselleen käyttöpaikkakohtaisesti hälytysviestit tekstiviestillä ja/tai sähköpostilla, kun käyttöpaikalle asetettu euromääräinen kulutusraja on lähellä täyttyä, ja kun raja on täyttynyt.

Lisäksi asiakas voi tilata hälytysviestit, kun kahden edellisen mitatun ajanjakson (kuukausi, viikko tai päivä) kulutus nousee tai laskee yli määritetyn hälytysrajan verran (hälytysraja 20 %, 40 % tai 60%). Viesti lähetetään myös silloin, kun kulutus tippuu yllättäen nollaan.

Kulutusvahdin ja hälytysrajan käyttöönotto

Kulutusvahdin otat käyttöön kulutusvahti-painikkeen takaa sivupalkista. Käy ensin asettamassa oikealta ylhäältä Hinta-kohdan alaosassa olevan painikkeen takaa sähkösopimuksesi hintatiedot. Niiden avulla kulutusvahti laskee yhteen verkkomaksusi ja sähkösopimuksesi kulut, joten saat tietää helposti, paljon sähkö yhteensä sinulle kuluvana kuukautena maksaa.

Seuraavaksi voit asettaa itsellesi euromääräisen kuukausittaisen kulurajan vasemman alareunan valikosta. Vahti laskee antamistasi sähkösopimuksen tiedoista kulutuksesi, ja lähettää sinulle viestin, kun kulutusraja 75 prosenttisesti lähellä täyttyä ja kun raja on ylittynyt.

Voit myös tilata hälytysviestin, joka vertailee kahden edellisen mitatun ajanjakson (kuukausi, viikko tai päivä) kulutusta. Saat viestin, kun kiinteistösi kulutus nousee tai laskee yli määrittämäsi rajan (hälytysraja 20 %, 40 % tai 60%). Voit esimerkiksi tilata viestin siitä, onko sähkönkulutuksesi ollut eilen yli 20% verrattuna toissapäivään. Saat viestin myös silloin, jos kulutus tippuu yllättäen jostain syystä nollaan. Tämä voi olla viitteenä esimerkiksi sulakkeen palamisesta tai muusta vikatilanteesta.

Oikeasta alareunasta pääset valitsemaan, mihin osoitteisiin ja puhelinnumeroihin tahdot viestien saapuvan.