Heikinpohjan sähkökaapit ovat nuorten näkemys tulevaisuuden kaupunkimaisemasta

Savonlinnan kaupungin sähkökaapit ovat jälleen saaneet ylleen jotakin uutta. Kesällä 2021 Savonlinnan keskustan ja satama-alueen sähkökaappeja päällystettiin vanhoilla kuvilla kaupungin historiasta. Mielenkiintoisimpia niistä ovat kaapit, joihin on löydetty kuva samasta paikasta kauan sitten.

Tänä kesänä oli kuitenkin aika suunnata tulevaisuuteen. Heikinpohjan alueen sähkökaappeihin kaivattiin uutta pintaa, sillä nekin olivat saaneet osansa töhrijöiden kätten töistä. Apua kuvitukseen löytyi onneksi läheltä, ja Heikinpohjan alakoulun oppilaat ryhtyivät taiteilemaan näkemyksiään paperille teemalla “Tulevaisuuden kaupunki”. Taiteilijoille kuuluu työstä myös palkka, ja heidän luokkaretkikassaansa talletettiin sopiva summa tulevan lukukauden retkiä varten. 

Heikinpohjan alakoulun oppilaat taiteilivat alueensa sähkökaapeille uudet ilmeet.

Oppilaiden pienryhmissä tehdyn työn tuloksena syntyi kymmenkunta teosta, jotka kuvastavat heidän näkemystään siitä, miltä tulevaisuuden kaupunki tulee näyttämään. Useimmissa kuvissa luonto on läsnä metsänä tai järvimaisemana ja uusiutuvien energiamuotojen edustajana monissa niistä pyörii tuulimylly tai pari. Yhden piirroksen tulevaisuudessa tieteiselokuvista tutut leijuvat potkulaudat ovat niin yleisiä, että jopa saimaannorpilla on omansa. Järvi-Suomen Energian porukka kiittää kovasti Heikinpohjan koulun oppilaita teoksista. Kuviin on helppo käydä tutustumassa vaikka kävelyretkellä, sähkökaapit sijaitsevat Heikinpohjantien varrella.